Ελλαδα

Ανιψιά Μίκη Θεοδωράκη: Από τα 12 ήξερα ότι ο Νίκος είναι γιος του

Το Πρωτοδικείο της Αθήνας απαγόρευσε σήμερα στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επίθετο «Θεοδωράκης»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μίκης Θεοδωράκης
Μίκης Θεοδωράκης © Bayerische Staatsbibliothek

Ανιψιά Μίκη Θεοδωράκη: «Από τα 12 ήξερα ότι ο Νίκος είναι γιος του Μίκη» - Τι ισχυρίζεται η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Αποκαλύψεις έκανε η ανιψιά του Μίκη Θεοδωράκη για τον Νίκο Κουρή, τον άνθρωπο που ισχυρίζεται ότι είναι γιος του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη. Η κόρη του αδελφού του Μίκη Θεοδωράκη δήλωσε πως η ίδια γνώριζε από την ηλικία των 12 ετών για την ύπαρξη του Νίκου και ότι ο πατέρας της της είχε πει πως είναι ξάδελφός της.

Όπως είπε μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδους η Άννα Θεοδωράκη, ήδη από μικρή ηλικία ήξερε για την ύπαρξη του Νίκου, της είχε μιλήσει για αυτόν ο πατέρας της και της είχε πει να μην μιλάει για την υπόθεση γιατί ήταν μυστικό. Αλλά της είχε διευκρινίσει ότι είναι εξάδελφό της και ότι είναι μέλος της οικογένειας: 

«Ήξερα από μικρό παιδί για τον Νίκο Κουρή- Θεοδωράκη. Ειχα δει τη φωτογραφία του στο σπίτι του πατέρα μου Γιάννη, αδελφού του Μίκη Θεοδωράκη. Ο πατέρας μου μου είχε πει ότι ο Νίκος είναι γιός του Μίκη και είναι εξάδελφός μου. Ηδη από τα 12 μου το ήξερα και μου είχε πει ο πατέρας μου να μην μιλάω γι αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια και συνέχισε:

«Το ήξερε όλη η οικογένεια. Άλλωστε και η ομοιότητα είναι μεγάλη. Δεν ξέρω αν το ήξεραν η Μαργαρίτα και ο Γιώργος. Αν ήξεραν για την ύπαρξη του Νίκου. Ηθελα να ζητήσω από την οικογένεια να γίνει ένα DNA να λήξει όλη αυτή η ιστορία. Εγώ τον δέχομαι ως εξάδελφό μου. Τα άλλα παιδιά (τα παιδιά του Μίκη) τι ξέρουν, δεν το γνωρίζω. Επειδή με ρωτάνε πολλοί, εγώ νομίζω ότι είναι γιός του Μίκη»

Ο 54χρονος σήμερα Νίκος Κουρής χρησιμοποιούσε τα τελευταία χρόνια το όνομα Θεοδωράκης, τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική του ζωή ενώ με αυτό εμφανίζεται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το γεγονός αυτό βεβαίως δεν ήταν άγνωστο στην οικογένεια Θεοδωράκη η οποία έχει συναντηθεί στο παρελθόν μαζί του αρκετές φορές. Βασική αφορμή γι’ αυτές τις συναντήσεις στάθηκε η δημιουργία του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού Mikis ‘s Radio το πρόγραμμα του οποίου είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στην παρουσίαση του ανεκτίμητου έργου του Μίκη Θεοδωράκη.

Νίκος Κουρής: Του απαγορεύτηκε να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης»

Σημειώνεται ότι με την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε σήμερα από το Πρωτοδικείο, απαγορεύεται στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης» με επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

 

Κατά τη διαδικασία εμφανίστηκε και ο 54χρονος Νίκος Κουρής, ο οποίος επέμεινε πως είναι γιος του μουσικοσυνθέτη και πως άμεσα θα προχωρήσει και σε τεστ DNA προκειμένου αυτό να αποδειχθεί και τυπικά.

Τι ισχυρίζεται η Μαργαρίτα Θεοδωράκη

Από την πλευρά της, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στράφηκε σε βάρος του 54χρονου άνδρα, ο οποίος υποστηρίζει πως είναι γιος εκτός γάμου του Μίκη Θεοδωράκη.

«Αυτοπροβάλλεται και αναμειγνύεται σε διάφορες εκδηλώσεις και καταστάσεις της ρέουσας κοινωνικής ζωής ως ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη. Εμφανίζεται ως πρόσωπο –γόνος ενός Πνευματικού ανθρώπου που έχει αναγνωρίσει η υφήλιος, δήθεν εκπρόσωπος και συνεχιστής της Ιστορίας και του βάρους του μουσουργού Μίκη Θοδωράκη, προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί όλη την οικογένειά του και δη εμένα και χρησιμοποιεί το επίθετο "Θεοδωράκης" ως απόρροια σχέσης πατρός προς τέκνο, επιχειρώντας να προσδώσει κύρος και βαρύτητα στο πρόσωπό του, και συγχρόνως να προσδώσει κύρος και ποιότητα στην εκδήλωση που συμμετέχει αλλά συγχρόνως προσπαθώντας να προσχωρήσει και να εγκριθεί από την οικογένεια του μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη. Σε κάθε περίπτωση αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομίας περιουσίας του αποβιώσαντος», αναφέρει μεταξύ άλλων η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στην αίτησή της προς το δικαστήριο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ