Ελλαδα

Επεισόδια ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά η Κεραμέως

Μαθητές του ΕΠΑΛ τραυματίστηκαν ελαφρά και δύο απ' αυτούς τους παρέλαβε το ΕΚΑΒ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Η δεύτερη ημέρα επεισοδίων μέσα και έξω από τα ΕΠΑΛ υποχρέωσε την υπουργό Παιδείας να ζητήσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Παιδείας για τα επεισόδια στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στην Θεσσαλονίκη σημειώνει πως τέτοιες ενέργειες είναι απολύτως καταδικαστέες και δε θα γίνουν ανεκτές.

Μιλά για μεμονωμένες ομάδες που στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών. Γι αυτό και η Νίκη Κεραμέως ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα.

«Η βία δεν είναι ανεκτή σε κανένα κράτος δικαίου. Και εμείς, αυτή η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν τα σχολεία μας χώρος αντιπαράθεσης για κανέναν λόγο έστω κι αν εμμέσως εμπλεκόμαστε σε αυτή τη διαδικασία. Το σχολείο θα ανοίξει άμεσα, θα λυθεί το θέμα με την παρέμβαση όλων των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων», δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σχετικά με τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ανακοινώνει:

Βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.

Μεμονωμένες ομάδες δεν μπορούν να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας και να αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης.

Με αναφορά της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητείται η παρέμβασή του για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης».

Τρεις συλλήψεις και τραυματισμοί

Στο μεταξύ, μαθητές του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης τραυματίστηκαν ελαφρά μετά τα σημερινά επεισόδια και δύο απ' αυτούς τους παρέλαβε το ΕΚΑΒ. Οι μαθητές, βγαίνοντας από τον χώρο του σχολείου, δεν θέλησαν να μιλήσουν για τα άτομα που τους επιτέθηκαν, ενώ μαθήτρια πρόσφυγας από τη Συρία ζήτησε να έλθουν να την παραλάβουν καθώς η ένταση τής ξύπνησε δυσάρεστες μνήμες. 

Οι δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου-λάμψης για να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση, ενώ προέβησαν και σε προσαγωγές και συλλήψεις.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, οι αρχές έκαναν 5 προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν εντός του σχολείου, εκ των οποίων τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στην κατοχή του ενός συλληφθέντος βρέθηκε μάλιστα ένα μαχαίρι, ενώ ένας άλλος συλληφθείς είχε πάνω του κόφτη.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ