Ελλαδα

Πάτρα: Το βίντεο - ντοκουμέντο από το ατύχημα με το καρτ

Συγκλονίζει ο πατέρας του αγοριού στις πρώτες του δηλώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η στιγμή που το καρτ πέφτει πάνω στα προστατευτικά στην Πάτρα
Η στιγμή που το καρτ πέφτει πάνω στα προστατευτικά στην Πάτρα © YouTube

Το ατύχημα σε αγώνα καρτ στην Πάτρα δείχνει βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα ένας 6χρονος να τραυματιστεί και να διασωληνωθεί στη ΜΕΘ.

Δηλώσεις για το ατύχημα σε αγώνα καρτ στην Πάτρα έκανε ο πατέρας του 6χρονου αγοριού, που έχει διασωληνωθεί στη ΜΕΘ μετά τον τραυματισμό του. Την ίδια στιγμή τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή του ατυχήματος στην Πάτρα.

«Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα» ανέφερε ο πατέρας του αγοριού. Και συνέχισε: «Είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το κάρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη. Σχεδόν "πέταξε"».

Ο 6χρονος φέρει κρανιοεγεφαλικές κακώσεις και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο. Αναφορικά με τη διάγνωση των γιατρών, ο πατέρας του παιδιού που παραμένει διασωληνωμένο στη ΜΕΘ, ανέφερε στο thebest.gr ότι η μαγνητική τομογραφία στον γιο του δεν έδειξε εσωτερικό αιμάτωμα στο κεφάλι. Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον αναπληρωτή διοικητή του ΠΓΝΠ, Δημήτρη Μπάκο «ο 6χρονος μεταφέρθηκε από το Καρααμανδάνειο Νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και βρίσκεται στη ΜΕΘ Παίδων διασωληνωμένος και με μηχανικό αερισμό».

Και πρόσθεσε: «Η ειδική ομάδα γιατρών που έχει επιληφθεί, χρειάζεται 48 ώρες ώστε με βεβαιότητα να αποφανθεί ότι έχει ξεπεραστεί ο κίνδυνος».

Πάτρα | Τραυματίστηκε παιδί στο 13ο PICK Patras - Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Πώς έγινε το ατύχημα σε αγώνα καρτ στην Πάτρα - Τι κατέγραψε η κάμερα

Το ατύχημα στον αγώνα καρτ «13ο PICK PATRAS» σημειώθηκε σήμερα Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι, στο κάτω μέρος της πλατείας Αγίου Γεωργίου. Ακολουθεί το βίντεο από τη στιγμή του ατυχήματος στην Πάτρα:

Πάτρα : Βίντεο -  ΣΟΚ από το ατύχημα στους αγώνες καρτ

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι όχημα καρτ εξετράπη της πορείας του κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και συγκρούστηκε στα προστατευτικά. Δημοσίευμα στο gnomip.gr αναφέρει ότι το καρτ σηκώθηκε στον αέρα και καταπλάκωσε τον 6χρονο, τον οποίο παρέλαβε σε κωματώδη κατάσταση το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ένα από τα προστατευτικά που έγιναν «κομμάτια» μετά το ατύχημα στην Πάτρα στον αγώνα καρτ «13ο PICK PATRAS»
Ένα από τα προστατευτικά που έγιναν «κομμάτια» μετά το ατύχημα στην Πάτρα στον αγώνα καρτ «13ο PICK PATRAS» © thebest.gr

Ο αγώνας καρτ στο 13ο PICK PATRAS διεκόπη. Όπως έγινε γνωστό, από τη σύγκρουση τραυματίστηκε και ο οδηγός του οχήματος. Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης προσήχθησαν λίγο μετά το ατύχημα στο Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών όπου και σχηματίζεται δικογραφία.

diloseis

ΠΑΤΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΚΑΡΤ ΠΑΙΔΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Πέντε συλλήψεις για το ατύχημα με καρτ στο «13ο PICK PATRAS»

Δημοσίευμα στο tempo24.news αναφέρει ότι οι αρχικές προσαγωγές των πέντε ατόμων για το ατύχημα στην Πάτρα με όχημα καρτ, μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Επικαλούμενη πληροφορίες γνωστοποιεί ότι οι συλλήψεις αφορούν στους διοργανωτές, στον οδηγό του οχήματος και τους υπεύθυνους ασφαλείας της πίστας.

Μέχρι αυτή την ώρα, οι συλληφθέντες κρατούνται στο Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού. Στο πλαίσιο του αυτοφώρου αναμένεται να περάσουν τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 την πόρτα του εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών για το ατύχημα στην Πάτρα σε αγώνα καρτ

Νωρίτερα, εξέδωσαν ανακοίνωση οι διοργανωτές των αγώνων καρτ στην Πάτρα για το ατύχημα και τον τραυματισμό του 6χρονου αγοριού, το οποίο νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ. Αναλυτικά:

«Το PICK διεκόπη μετά από ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια επίδειξης ενός φιλανθρωπικού event με τη συμμετοχή πολλών επωνύμων. Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ).

Διασώστες και αστυνομικοί έχουν μπει στην πίστα μετά το ατύχημα με καρτ στην Πάτρα
Διασώστες και αστυνομικοί έχουν μπει στην πίστα μετά το ατύχημα με καρτ στην Πάτρα © thebest.gr

» Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο. Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ