Ελλαδα

Πάτρα: Ατύχημα σε αγώνα καρτ - Διασωληνώθηκε 6χρονος στη ΜΕΘ

Νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - 6χρονος στην Πάτρα διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ μετά από ατύχημα με καρτ
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - 6χρονος στην Πάτρα διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ μετά από ατύχημα με καρτ © EUROKINISSI

Στην Πάτρα ένα 6χρονο αγόρι τραυματίστηκε στο κεφάλι μετά από ατύχημα σε αγώνα καρτ και νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ.

Σε αγώνα καρτ τραυματίστηκε ένα 6χρονο αγόρι στην Πάτρα σήμερα Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου. Δημοσίευμα στο tempo24.news αναφέρει ότι το ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι στο 13ο PICK PATRAS.

Αγωνιζόμενο όχημα καρτ χτύπησε στις μπαριέρες στο σημείο που βρισκόταν το αγόρι, με αποτέλεσμα να τραυματίσει το παιδί στο κεφάλι.

Το παιδί διεκομίσθη στο Καραμανδάνειο όπου διασωληνώθηκε και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο. Εκεί, οι γιατροί το υπέβαλαν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και τα ευρήματα των αξονικών έδειξαν ότι δεν έχει υποστεί τραύμα που να χρήζει χειρουργικής αντιμετώπισης.

Ο 6χρονος που τραυματίστηκε σε αγώνα καρτ στην Πάτρα, θα παραμείνει διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) «Παίδων» του ΠΓΝΠ. Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ανήλικος υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου και θα παραμείνει για τουλάχιστον 24 ώρες στη ΜΕΘ.

Πάτρα | Τραυματίστηκε παιδί στο 13ο PICK Patras - Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Προσαγωγές μετά το ατύχημα σε αγώνα καρτ στην Πάτρα - Τι δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε και ο οδηγός. Ο αγώνας διεκόπη οριστικά και οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης προσήχθησαν λίγο μετά το ατύχημα στο Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών όπου και σχηματίζεται δικογραφία.

Όσον αφορά τις συνθήκες τραυματισμού του ανήλικου, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 6χρονος παρακολουθούσε τους αγώνες πίσω από τα προστατευτικά κιγκλιδώματα μαζί με συγγενικό του πρόσωπο, στο ύψος της οδού Μαιζώνος, κοντά στην πλατεία Γεωργίου. Κάποια στιγμή, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, αυτοκίνητο που συμμετείχε στον αγώνα καρτ, χτύπησε το παιδί, με αποτέλεσμα να το τραυματίσει.

«Είδα ξαπλωμένο το παιδί» ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας για τα όσα εκτυλίχθηκαν σε αγώνα καρτ στην Πάτρα.

ΠΑΤΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΚΑΡΤ ΠΑΙΔΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Ατύχημα σε αγώνα καρτ στην Πάτρα - Η ανακοίνωση των διοργανωτών

Οι διοργανωτές του PICK Πάτρας, αναφέρουν σχετικά με το ατύχημα, τα ακόλουθα: «Το PICK διεκόπη μετά από ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια επίδειξης ενός φιλανθρωπικού event με τη συμμετοχή πολλών επωνύμων.

» Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ). Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο παιδί, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο. Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. 

Αναστάτωση στην πίστα μετά τον τραυματισμό 6χρονου από καρτ στην Πάτρα
Αναστάτωση στην πίστα μετά τον τραυματισμό 6χρονου από καρτ στην Πάτρα © pelop.gr
 

» Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ