Ελλαδα

Γώγος για τρίτη δόση: Ποιοι υγειονομικοί θα την κάνουν

«Ερχεται δύσκολος χειμώνας» είπε ο καθηγητής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος στην ενημέρωση για την πανδημία κορωνοϊού στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος στην ενημέρωση για την πανδημία κορωνοϊού στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI

Ο Χαράλαμπος Γώγος μίλησε για την τρίτη δόση, τον εμβολιασμό, την πανδημία κορωνοϊού και τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται στην Ελλάδα.

Για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, τον κίνδυνο διασποράς στα σχολεία και την πανδημία κορωνοϊού στην Ελλάδα μίλησε μεταξύ άλλων ο Χαράλαμπος Γώγος σήμερα Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021. Για την τρίτη δόση είπε ότι θα γίνει προτεραιοποίηση για τους πολίτες, ηλικίας άνω των 60 ετών με χαμηλότερη ανοσιακή απόκριση. Επίσης, θα δοθεί προτεραιότητα και σε υγειονομικούς που εκτίθενται σε μεγάλο κίνδυνο, όπως είπε.

Ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας εξέφρασε την εκτίμηση ότι και οι δυο αυτές ομάδες πιθανότατα θα εμβολιαστούν ταυτόχρονα.

Σε ερώτηση για τους αντιεμβολιαστές, ο κ. Γώγος απάντησε πως «υπάρχουν θύλακες παντού» και ότι σε κάποιους θρησκευόμενους ανθρώπους το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο, καθώς μπόρουν να επηρεαστούν μερικοί συνάνθρωποί τους. Τόνισε, πάντως, ότι υπάρχει και η επίσημη φωνή της Εκκλησίας, που στηρίζει τους εμβολιασμούς.

Γώγος για πανδημία κορωνοϊού στην Ελλάδα: «Έχουμε αρκετούς θανάτους»

Για την πανδημία κορωνοϊού στην Ελλάδα και την πορεία της σημείωσε ότι αυτήν την περιόδο παρατηρείται μείωση της πίεσης στο ΕΣΥ όσον αφορά στις απλές εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις διασωληνώσεις στις ΜΕΘ. Σημείωσε, όμως, ότι «έχουμε αρκετούς θανάτους».

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι η ανοσία από τον εμβολιασμό στην Ελλάδα ανέρχεται περίπου στο 60% και μαζί με τη φυσική ανοσία που έχουν όσοι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό, πιθανόν φτάνει το 70%.

Ξεκαθάρισε, πάντως, πως στόχος δεν είναι να υπάρχει ένα κρεβάτι για τους ασθενείς με κορωνοϊό, αλλά να λειτουργήσουν κανονικά τα νοσοκομεία για τους non-covid ασθενείς, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του για περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα, όπου παρατηρείται διασπορά του ιού.

Γώγος: Ο δύσκολος χειμώνας με κλειστούς χώρους και ανοιχτά σχολεία

Επίσης, τόνισε ότι έρχεται μια δύσκολη περίοδος με κλειστούς χώρους και ανοιχτά σχολεία. «Έρχονται δύσκολα. Χειμώνας, κλειστοί χώροι. Είναι στοίχημα ο εμβολιασμός, δεν θέλω να πιστεύω ότι τελειώσαμε με το 60%» υπογράμμισε.

Δεν παρέλειψε, πάντως, να εκφράσει την αισιοδοξία του ότι «αν τα πράγματα συνεχίσουν με συντεταγμένο τρόπο και συνεχιστεί ο εμβολιασμός», δεν θα υπάρξει μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ.

Γώγος:"Να προετοιμαστούμε για μια δύσκολη περίοδο, να είναι έτοιμες οι εντατικές"

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ