Ελλαδα

Ώρες κοινής ησυχίας: Πότε αλλάζουν και τι απαγορεύεται

Ποιοι εξαιρούνται και μπορούν να κάνουν θόρυβο το μεσημέρι ή τη νύχτα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σαξόφωνο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Δεν επιτρέπονται τα μουσικά όργανα σε υψηλή ένταση που ενοχλεί τους γείτονες τις ώρες κοινής ησυχίας
Σαξόφωνο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Δεν επιτρέπονται τα μουσικά όργανα σε υψηλή ένταση που ενοχλεί τους γείτονες τις ώρες κοινής ησυχίας © Pixabay

Οι ώρες κοινής ησυχίας αλλάζουν την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021, με συγκεκριμένες δραστηριότητες και εργασίες να απαγορεύονται.

Την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021 αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας, καθώς ξεκινά και επίσημα η χειμερινή περίοδος. Μπορεί τα τελευταία 24ωρα ο καιρός να έχει έντονη ζέστη και να θυμίζει καλοκαίρι, ωστόσο το φθινόπωρο έχει μπει ημερολογιακά και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να τεθούν σε ισχύ οι νέες αλλαγές που αφορούν στην κοινή ησυχία τον χειμώνα.

Όπως έχει ανακοινωθεί, οι ώρες κοινής ησυχίας -που μετά την προγραμματισμένη αλλαγή- θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τις 31 Μαρτίου- είναι:

  • 15.30 έως 17.30 (μεσημβρινή ησυχία)
  • 22.00 έως 07.30 (νυχτερινή ησυχία).

Ποιες δραστηριότητες απαγορεύονται στις ώρες κοινής ησυχίας

Κατά τις συγκεκριμένες ώρες όπου ισχύει η τήρηση κοινής ησυχίας, απαγορεύονται οι ακόλουθες δραστηριότητες που ενδεχομένως να ενοχλήσουν τους γείτονες:

  • Οι εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του Διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.
  • Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου, ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου, τηλεόρασης σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί, και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικίες, ή σε άλλους ιδιωτικούς χώρους.

Το πιάνο απαγορεύεται τις ώρες κοινής ησυχίας, εφόσον παίζεται δυνατά και ενοχλεί τους γείτονες
Το πιάνο απαγορεύεται τις ώρες κοινής ησυχίας, εφόσον παίζεται δυνατά και ενοχλεί τους γείτονες © Pixabay

  • Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, στις πλατείες και στους δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.
  • Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενεία, σφαιριστήρια, ή σε άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και οι συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.
  • Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΧΙ, κ.λ.π.) η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε, ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου οχήματος, το οποίο είναι σε στάση.
  • Η χρήση σειρήνων, ή άλλων ηχητικών οργάνων, ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ