Ελλαδα

EuroMed 9: Απαγόρευση συγκεντρώσεων σήμερα στην Αθήνα

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διαδήλωση
Διαδήλωση © Eurokinissi/Φωτογραφία Αρχείου

Απαγόρευση συγκεντρώσεων σήμερα, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα, λόγω του EuroMed 9.

Μα απόφαση του Διευθυντή της Αστυνομίας, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις σήμερα Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της πραγματοποίησης της διάσκεψης κορυφής EuroMed 9. 

Η απαγόρευση των συναθροίσεων, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, γίνεται προκειμένου να μη δημιουργηθούν κίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια και να μη διαταραχθεί η κοινωνική και οικονομική ζωή, αύριο Παρασκευή ,οπότε στην Αθήνα αναμένεται να φτάσουν πρωθυπουργοί και πρόεδροι των μεσογειακών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διάσκεψη EuroMed 9. 

Σημειώνεται ότι στην Αθήνα αναμένονται ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι, ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο πρωθυπουργός της Μάλτας Ρόμπερτ Αμπέλα, ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα, ο υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας Αουγκούστο Σάντος Σίλβα και η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων

Με αποφάσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση κάθε υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης, από ώρες 06:00 έως 24:00 της Παρασκευής, 17 Σεπτεμβρίου 2021 στις κάτωθι περιοχές:

  • Α. Στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους: Λ. Αμαλίας & Λ. Βασ. Όλγας – Λ. Βασ. Όλγας – αριστερά Λ. Βασ. Κωνσταντίνου – δεξιά Σπύρου Μερκούρη – αριστερά Μιχαλακοπούλου (έως τη συμβολή της με τη Χατζηγιάννη Μέξη) – αριστερά Χατζηγιάννη Μέξη – αριστερά Λ. Βασ. Σοφίας – δεξιά Σέκερη – Σόλωνος – αριστερά Λυκαβηττού – Αμερικής – Κολοκοτρώνη – αριστερά Βουλής – δεξιά Ναυάρχου Νικοδήμου – Φλέσσα – αριστερά Τριπόδων – Λυσικράτους – Πύλη Ανδριανού.

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην εν λόγω περιοχή, ενόψει της πραγματοποίησης στην Αθήνα της διάσκεψης κορυφής EuroMed 9 και των προγραμματισμένων επισκέψεων, κινήσεων και διαμονής επίσημων προσώπων στην Χώρα μας για να συμμετάσχουν σε αυτή, λαμβάνοντας υπόψη και την εξαγγελθείσα συνάθροιση για την 17/09/2021 και ώρα 19:00 στην Πλατεία Συντάγματος ενάντια στην προαναφερόμενη διάσκεψη από διάφορους φορείς /οργανώσεις.

  • Β. Στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους: Λ. Συγγρού (στο ύψος Λ. Αμφιθέας & Λ. Κατσώνη) – Λ. Κατσώνη – Επαμεινώνδα – Λ. Ποσειδώνος (ρεύμα προς Γλυφάδα) – Λ. Απόλλωνος – Ηχούς – Λ. Αμφιθέας (έως στο ύψος της Λ. Συγγρού).

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην εν λόγω περιοχή, ενόψει της πραγματοποίησης στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» της διάσκεψης κορυφής EuroMed 9 και των προγραμματισμένων συμμετοχών σε αυτή επίσημων προσώπων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ