Ελλαδα

Μίνι lockdown: Τα νέα μέτρα σε Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα

Τι ισχύει με απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η πόλη της Νάουσας (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Σε μίνι lockdown η Ημαθία, η Καβάλα, η Πέλλα και η Πιερία από σήμερα Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021
Η πόλη της Νάουσας (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Σε μίνι lockdown η Ημαθία, η Καβάλα, η Πέλλα και η Πιερία από σήμερα Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 © EUROKINISSI

Σε μίνι lockdown Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα για τον κορωνοϊό από σήμερα Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021, με νέα μέτρα και απαγόρευση κυκλοφορίας σε ισχύ.

Σε μίνι lockdown βρίσκονται Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα από σήμερα Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021, στις 06.00 το πρωί. Όπως ανακοινώθηκε, ενεργοποιούνται νέα μέτρα για τον κορωνοϊό, καθώς υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Ειδικότερα, στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας, εντάχθηκαν από σήμερα Παρασκευή στις 6 το πρωί, οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας και Αργολίδας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και δήμο σε εβδομαδιαία βάση.

Επιπλέον, στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Ηρακλείου, καθώς και ο Δήμος Ικαρίας.

Μίνι lockdown στην Ημαθία | 16/09/2021 | ΕΡΤ

Τι ώρα ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας σε Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα

Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα στις 6 το πρωί έως την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στις 6 το πρωί σε Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα, είναι τα ακόλουθα: 

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ' όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τέλος, όπως σημειώνει το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε ολόκληρη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ