Ελλαδα

Κρούσματα σε παιδικό σταθμό - Ανεμβολίαστο το 40% του προσωπικού

Ένα νήπιο 2,5 ετών με κορωνοϊό και δύο παιδαγωγοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδικός σταθμός (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Τρία κρούσματα κορωνοϊού στον «Άγιο Στυλιανό» στη Θεσσαλονίκη
Παιδικός σταθμός (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Τρία κρούσματα κορωνοϊού στον «Άγιο Στυλιανό» στη Θεσσαλονίκη © Pixabay

Στη Θεσσαλονίκη τρία κρούσματα κορωνοϊού στον δημοτικό παιδικό σταθμό «Άγιος Στυλιανός», όπου το 40% του προσωπικού είναι ανεμβολίαστο.

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη καθώς επιβεβαιώθηκαν τρία κρούσματα κορωνοϊού σε δημοτικό παιδικό σταθμό. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο GRTimes, θετικοί στον κορωνοϊό είναι ένα νήπιο 2,5 ετών και δύο παιδαγωγοί.

Τα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στον δημοτικό παιδικό σταθμό «Άγιος Στυλιανός».

Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του «Άγιος Στυλιανός», Κωνσταντίνος Τσιαπακίδης, τόνισε ότι το πρώτο κρούσμα αφορά σε δασκάλα που βρισκόταν σε άδεια, με τελευταία ημερομηνία εργασίας της, την 1η Σεπτεμβρίου. Πριν από την επιστροφή της στην εργασία, προχώρησε στο προβλεπόμενο τεστ για τον κορωνοϊό και βρέθηκε θετική, ενώ μπήκε αμέσως σε καραντίνα στο σπίτι της.

Την περασμένη Παρασκευή μια δεύτερη δασκάλα, η οποία δεν ήταν εμβολιασμένη, αισθάνθηκε ενόχληση στον λαιμό και αφού πραγματοποίησε τεστ για κορωνοϊό, βρέθηκε θετική. Από εκεί και μετά, όπως πρόσθεσε ο κ. Τσιαπακίδης, εφαρμόστηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Συγκεκριμένα, «ο γιατρός του ιδρύματος επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και πήρε τις κατευθύνσεις για όσα πρέπει να γίνουν, η αίθουσα και όσοι χώροι χρησιμοποιήθηκαν από τα συγκεκριμένα παιδιά έκλεισαν και απολυμάνθηκαν, ενώ τα παιδιά τέθηκαν σε καραντίνα 10 ημερών στο σπίτι τους».

Το 2,5 ετών νήπιο μεταφέρθηκε προληπτικά στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Είναι καλά στην υγεία του και δεν έχει εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του δημοτικού σταθμού «Άγιος Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη, σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, το προσωπικό έκανε νέα rapid test, ενώ προβλέπεται και μοριακό (PCR). Όλες οι εγκαταστάσεις έχουν απολυμανθεί.

Κρούσματα στον Άγιο Στυλιανό-Ανεμβολίαστοι 4 στους 10 εργαζόμενους | 13/09/2021 | ΕΡΤ

Θεσσαλονίκη: Ανεμβολίαστο το 40% του προσωπικού στον δημοτικό παιδικό σταθμό «Άγιος Στυλιανός»

Στη Θεσσαλονίκη, στον δημοτικό παιδικό σταθμό «Άγιος Στυλιανός» εργάζονται συνολικά 80 άτομα. Όπως τόνισε ο κ. Τσιαπακίδης, το 60% είναι εμβολιασμένο για τον κορωνοϊό. Το 40% του προσωπικού παραμένει ανεμβολίαστο.

Από τη στιγμή που εντοπίστηκαν τα τρία κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων το ένα σε νήπιο, όλοι οι εργαζόμενοι -εμβολιασμένοι και μη- θα υποβληθούν σε rapid test.

«Εγώ σέβομαι την απόφαση του καθενός, να κάνει ή να μην κάνει το εμβόλιο. Αλλά υπάρχουν κάποια θέματα. Τα παιδιά. Τα νηπιαγωγεία. Εκεί πρέπει να κρίνει ο καθένας το τι πρέπει να κάνει» ανέφερε με νόημα ο αντιπρόεδρος του «Άγιος Στυλιανός».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ