Ελλαδα

Μακρή: «Ρισκάρουν οι γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους»

Πόσα παιδιά έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα - Τα ποσοστά ανά ηλικίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τάξη - Σχολείο
Τάξη - Σχολείο © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σχολεία: Οι δηλώσεις της Ζέττας Μακρή για τον εμβολιασμό παιδιών και τα ποσοστά - Το ρίσκο των γονιών και το πρωτόκολλο για κρούσμα σε σχολικό τμήμα.

Αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο κουδούνι στα σχολεία και οι ειδικοί ανησυχούν για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε ηλικίες κάτω των 17. Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, κάνει λόγο για «ρίσκο» που παίρνουν οι γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους

Σύμφωνα με την κ. Μακρή, τα ποσοστά εμβολιασμών στις ηλικίες 12-15 παραμένουν χαμηλά. «Είναι χαμηλά τα ποσοστά, ο εμβολιασμός δεν θα γίνει υποχρεωτικός, αλλά όλη αυτή η καμπάνια ενημέρωσης και η συμμετοχή των παιδιάτρων στην διαδικασία, με εμβολιασμούς και στο σπίτι, θα αποδώσει, προφανώς όχι πλήρως. Δεν είναι ρίσκο για τον εμβολιασμένο μαθητή η παρακολούθηση μαθημάτων, ρίσκο δεν είναι να εμβολιάσεις ένα παιδί, αλλά για όσους δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους».

Μακρή: Πόσα παιδιά θα βρίσκονται σε κάθε τμήμα - Πότε θα κλείνει σε περίπτωση κρούσματος

Νέα υγειονομικά πρωτόκολλα θα ισχύσουν από την ερχόμενη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 στα σχολεία. Σύμφωνα με την κ. Μακρή, σε κάθε τμήμα «ο μέσος όρος μαθητών είναι 17 παιδιά ανά τάξη στο Δημοτικό και 19 παιδιά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Δεν είναι μεγάλη η διαφορά στα αστικά κέντρα λόγω του μικρότερου αριθμού σε νησιά. Ο αριθμός των 27 μαθητών ανά τάξη δεν ξεπερνιέται πουθενά».

Ακόμη, αναφέρθηκε και στη διαδικασία που θα ακολουθείται σε περίπτωση εντοπισμού νέου κρούσματος σε τάξη. «Οι γονείς όπως και οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά έχουν έως τώρα συνεργαστεί άριστα και το ίδιο θα συνεχίσουν να κάνουν. Αν τυχόν διαπιστωθεί κρούσμα σε μία τάξη, είναι τόσο μεγάλος ο έλεγχος, είναι τόσο καλή η ιχνηλάτηση, που θα γίνεται με self test, ώστε η νόσηση του 50%+1 παιδιών μιας τάξης, ώστε να κλείσει το τμήμα, δεν φαίνεται εύκολο, με βάση και τις οδηγίες των ειδικών» είπε στον Ant1 η υφυπουργός Παιδείας. 

Παιδιά: Τα ποσοστά εμβολιασμού τους ανά ηλικίες

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι μόλις 48.000 παιδιά ηλικίας 12-15 ετών έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. «Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 48.000 παιδιά ηλικίας 12-14 ετών, 88.000 παιδιά ηλικίας 15-17 ετών και 405.000 ηλικίας 18-24 ετών διαμορφώνοντας τα ποσοστά εμβολιασμού στο 13%, 25% και 50% αντίστοιχα», δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ