Ελλαδα

Δημόσια ΙΕΚ: Ξεκίνησαν εγγραφές για 20.000 θέσεις-Οι ειδικότητες

Μέχρι πότε μπορούν οι ενδιαφερόμενοι και οι επιτυχόντες των Πανελληνίων 2021 να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολείο - Τάξη - Μαθητές
Σχολείο - Τάξη - Μαθητές © EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δημόσια ΙΕΚ: Μέχρι πότε υποβάλλονται οι αιτήσεις εγγραφής από τους επιτυχόντες του Παράλληλου Μηχανογραφικού και τους ενδιαφερόμενους για τις 20.000 θέσεις.

Μέχρι και την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για εγγραφή σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Συνολικά υπάρχουν 20.000 διαθέσιμες θέσεις, επιπλέον των 8.100 περίπου που διατέθηκαν μέσω του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου. Από την Πέμπτη (2/9) έχουν ξεκινήσει και οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Δημόσια ΙΕΚ μέσω του Παράλληλου Μηχανογραφικού. 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, από τις συνολικά 103 ειδικότητες που διδάσκονται στα Δημόσια ΙΕΚ, υπάρχουν αρκετές που δίνουν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης, γρήγορης πρόσβασης στην αγορά εργασίας και εξειδίκευσης σε επαγγέλματα με μεγάλη ζήτηση. Κάποιες από αυτές είναι:

  • Τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής (πολυμέσα / web designer – developer / video games),
  • τεχνικός επικοινωνίας και πληροφοριών στην ταξιδιωτική βιομηχανία,
  • στέλεχος διοίκησης και οικονομίας στον τομέα της υγείας,
  • τεχνικός εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων,
  • τεχνικός αμπελουργίας και οινολογίας,
  • προπονητές διαφόρων αθλημάτων,
  • τεχνικός μαγειρικής τέχνης – αρχιμάγειρας (chef),
  • τεχνικός φαρμάκων, καλλυντικών και παρεμφερών προϊόντων,
  • στέλεχος υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας,

«Προτεραιότητά μας είναι να προσφέρουμε στις νέες και τους νέους της χώρας μας μια σύγχρονη και αποτελεσματική Επαγγελματική Κατάρτιση, που θα εγγυάται σπουδές σε πεδία που ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντά τους, που καλλιεργούν τις κλίσεις και τις δεξιότητές τους και μπορούν να τους προσφέρουν προοπτικές σε επαγγέλματα με ζήτηση, μέσω ποιοτικών σπουδών στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. Επενδύουμε στη διαδρομή αυτή ζωής, με το νέο θεσμικό πλαίσιο που θεσπίσαμε, ιδρύοντας ένα Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, με χρηματοδότηση σχεδόν 400 εκ. ευρώ για εξοπλισμό και τη συνολική του αναβάθμιση, με Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια, θεματικά και πειραματικά Δημόσια Ι.Ε.Κ. που θα εφαρμόζουν και θα διαχέουν καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και βέλτιστες πρακτικές. Δίνουμε ευκαιρίες στα παιδιά μας, ενισχύουμε την κοινωνία και την οικονομία», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Το σύνολο των ειδικοτήτων που διατίθενται ανά Περιφέρεια στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι εγγραφές στα Δημόσια ΙΕΚ γίνεται με την είσοδο στη σελίδα: https://diek.it.minedu.gov.gr/

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ