Ελλαδα

«Ψηφιακή Μέριμνα»: Άρχισαν οι αιτήσεις για τον τρίτο κύκλο

Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του voucher των 200 ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τάμπλετ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις που αφορούν τον τρίτο κύκλο στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα»
Τάμπλετ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις που αφορούν τον τρίτο κύκλο στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» © Pixabay

Ο τρίτος κύκλος στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» ξεκίνησε και δικαιούχοι του voucher των 200 ευρώ έκαναν τις πρώτες αιτήσεις στην πλατφόρμα.

Ο Γ' Κύκλος στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» ξεκίνησε σήμερα Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021, το πρωί. Δικαιούχοι του προγράμματος υπέβαλαν τις πρώτες αιτήσεις στην πλατφόρμα, προκειμένου να λάβουν το voucher των 200 ευρώ, το οποίο προβλέπεται στην «Ψηφιακή Μέριμνα» για την αγορά τάμπλετ, desktop ή λαπ τοπ υπολογιστή.

Όπως συνέβη και στους πρώτους δύο κύκλους του προγράμματος, οι δικαιούχοι του Γ' κύκλου του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα» θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ (voucher) για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, το οποίο έχει γεννηθεί κατά τα ημερολογιακά έτη 1996 έως και 2016 και πληροί τους όρους επιλεξιμότητας ως προς τη φοίτηση σε δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop).

Οι δικαιούχοι του Γ' κύκλου του προγράμματος μπορούν να ενημερωθούν στην ιστοσελίδα «Ψηφιακή Μέριμνα» και να υποβάλουν την αίτησή τους στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από τους δικαιούχους του Γ' κύκλου του προγράμματος έως και την Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του τρίτου κύκλου στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα»

Σύμφωνα με την αναλυτική ενημέρωση για τους δικαιούχους από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο τρίτος κύκλος απευθύνεται σε:

  • Σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, καθώς και
  • οικογένειες εξαρτώμενων τέκνων με αναπηρία, οι οποίες ταυτόχρονα είναι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ για το έτος 2020 στις Β' και Γ' εισοδηματικές κατηγορίες (ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα από 6.001 έως 15.000 ευρώ).

«Ψηφιακή Μέριμνα», Γ' Κύκλος: Πώς ενημερώνονται οι δικαιούχοι του voucher των 200 ευρώ - Τι ισχύει με την επιταγή

Αφού η αίτησή τους εγκριθεί, οι δικαιούχοι του Γ' κύκλου θα λάβουν την επιταγή ή τις επιταγές τους μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος, καθώς και με SMS στο κινητό τηλέφωνο το οποίο δήλωσαν στην αίτησή τους.

Οι επιταγές μπορούν να χρησιμοποιηθούν έως και τη 1 Νοεμβρίου 2021 για την αγορά εγκεκριμένου τεχνολογικού εξοπλισμού της επιλογής των δικαιούχων, από εγκεκριμένο προμηθευτή της επιλογής τους.

Τα Μητρώα Εγκεκριμένων Προμηθευτών και Εγκεκριμένου Εξοπλισμού είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα για την «Ψηφιακή Μέριμνα». Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις επιταγές:

  • Είτε για την κάλυψη του συνολικού κόστους του εξοπλισμού της επιλογής τους,
  • είτε για την κάλυψη μέρους του συνολικού κόστους, εφόσον αυτό ξεπερνά την αξία των διαθέσιμων επιταγών.

Οι οικογένειες με περισσότερα από ένα ωφελούμενα τέκνα μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως και τρεις επιταγές για την αγορά μίας μοναδικής συσκευής, εφόσον το επιθυμούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έως σήμερα έχουν εκδοθεί 436.737 επιταγές δικαιούχων των Α' και Β' κύκλων.

Το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» - Χρηματοδότηση

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για την επίτευξη ενός συμπεριληπτικού ψηφιακού εκπαιδευτικού μοντέλου, επενδύονται 112 εκατ. ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop) για μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές μέσω συστήματος επιταγών (voucher). Η «Ψηφιακή Μέριμνα» είναι ένα πρόγραμμα των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο υλοποιείται από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε».

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» και αποτελεί ένα από τα πρώτα έργα υπό υλοποίηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, τα οποία χρησιμοποιούν κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα»

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ