Ελλαδα

30χρονη που νόσησε από κορωνοϊό περιγράφει τη «μάχη» στη ΜΕΘ

«Μετάνιωσα που δεν είχα κάνει το εμβόλιο», δηλώνει σήμερα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 30χρονη που νόσησε από κορωνοϊό περιγράφει την περιπέτεια στη ΜΕΘ του «Σωτηρία»
Η 30χρονη που νόσησε από κορωνοϊό περιγράφει την περιπέτεια στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» © Youtube / skai.gr

Πώς περιγράφει την περιπέτειά της με τον κορωνοϊό 30χρονη που νόσησε και δεν είχε κάνει το εμβόλιο - «Έφτασα στο χείλος του γκρεμού»

Στην περιπέτεια που έζησε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία» μίλησε στον ΣΚΑΪ η 30χρονη Ρεβέκκα Κινίνη, η οποία νόησε από κορωνοϊό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί τον περασμένο Ιούλιο. Σήμερα δίνει το μήνυμά της υπέρ του εμβολιασμού, παρότι η ίδια πριν νοσήσει, δεν είχε εμβολιαστεί.

Η 30χρονη, όσο και ο σύντροφός της, δεν έκαναν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού μετά από σύσταση γιατρού λόγω αλλεργιών. Σήμερα δηλώνει ότι το έχει μετανιώσει: «Σίγουρα, θα είχαμε αποφύγει όλα αυτά. Και εκείνος να νοσήσει βαριά και εγώ έφτασα στο χείλος του γκρεμού, στην οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια, στο παραλίγο να πεθάνω. Σίγουρα το μετανιώνω, αλλά γι’ αυτό είμαι εδώ, για να πω πόσο σημαντικό είναι το εμβόλιο». 

«Αν δεν πήγαινα 22 Ιουλίου στο «Σωτηρία», στις 23 μου είπαν ότι θα πέθαινα στο σπίτι μου. Είχα 82 οξυγόνο, λιποθύμησα και πήγα στο νοσοκομείο. Ήρθε η κυρία Γκάγκα που την ευχαριστώ για όλα και ο κύριος Τσιόδρας, με είδαν από το παράθυρο, την κατάστασή μου και την κλινική μου εικόνα και είπαν ότι το καλύτερο για εμένα είναι να μπω στην εντατική», είπε η 30χρονη στον ΣΚΑΪ και μίλησε για την ιδιαίτερη προσοχή που έδειξαν στην περίπτωσή της -λόγω του νεαρού της ηλικίας της- η Βάνα Γκάγκα και ο Σωτήρης Τσιόδρας. 

«Μου είπε και εκείνος, είσαι πολύ νέα θα τα καταφέρεις. Δεν ήξερα και εγώ γιατί μπαίνω στην εντατική, δεν μου λέγαν ότι είμαι τόσο βαριά. Είπα εντάξει, δεν μπορούσα να μιλήσω κιόλας, του είπα πάμε», είπε η 30χρονη. Στη ΜΕΘ η νεαρή Ρεβέκκα έμεινε έξι ημέρες. «Ήταν 50 -50 αν θα διασωληνωθώ. Έπρεπε να βάλω την ειδική μάσκα, ουσιαστικά θα καθαρίσουν τα πνευμόνια και θα φύγει η φλεγμονή που ήταν σαν κομμάτια σπασμένου γυαλιού, κομμάτια που έσπαγαν τους πνεύμονές μου. Είμαι η νεότερη που μπήκε στη ΜΕΘ 2 του Σωτηρία». 

Ειδήσεις Βραδινό Δελτίο | Η μάχη ανεμβολίαστης 30χρονης στην εντατική | 01/09/2021

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ