Ελλαδα

Φωτιά στην Κάρυστο: Καλύτερη η εικόνα - Υπό έλεγχο το Μαρμάρι

Αναφορές για ζημιές στον οικισμό των Ιατρών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, είναι καλύτερη η εικόνα της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην Κάρυστο της Εύβοιας.

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην Κάρυστο της Εύβοιας ενώ όπως φαίνεται η κατάσταση στο Μαρμάρι είναι υπό έλεγχο.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος ανέφερε πως «φαίνεται ότι ηρεμούν τα πράγματα επιχειρούν και εναέρια μέσα. Ήταν πάρα πολύ δύσκολη φωτιά. Επίγειες δυνάμεις με κίνδυνο της ζωής του κατάφεραν να σώσουν αρκετά σπίτια στον συνεταιρισμόι των Ιατρών. Σίγουρα υπάρχουν ζημιές, υπάρχουν κυρίως στον οικισμό των Ιατρών. Προς το παρόν, στο Μαρμάρι η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο. 

Αξίζει να σημειωθεί πως με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και τα εναέρια μέσα. Επιχειρούν 9 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος. Λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί προσωρινά και στα δυο ρεύματα η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λεπούρων – Καρύστου, από τη διασταύρωση Στουπαίων έως τη διασταύρωση Μαρμαρίου. 

Ως προς τις επίγειες δυνάμεις σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Παράλληλα, συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τέλος, σε άμεση ετοιμότητα, βρίσκονται σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος και δύο επιβατηγά πλοία στην περιοχή Μαρμάρι Ευβοίας, για παροχή συνδρομής εάν απαιτηθεί, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.