Ελλαδα

Ποιος είναι ο Χρήστος Τριαντόπουλος - Η αρωγή σε πυρόπληκτους

Αναλαμβάνει τα προγράμματα στήριξης των πληγέντων από τις φωτιές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρήστος Τριαντόπουλος - Αναλαμβάνει τα προγράμματα αρωγής για τους πυρόπληκτους
Χρήστος Τριαντόπουλος - Αναλαμβάνει τα προγράμματα αρωγής για τους πυρόπληκτους © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος αναλαμβάνει τα προγράμματα στήριξης για τους πυρόπληκτους, έχοντας συντονίσει τη βοήθεια στους πληγέντες από την κακοκαιρία «Ιανός».

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος είναι ο άνθρωπος που αναλαμβάνει τα προγράμματα αρωγής με τα οποία θα στηριχτούν οι πυρόπληκτοι. «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον κ. Τριαντόπουλο που χειρίστηκε την κρατική αρωγή σε άλλες φυσικές καταστροφές με πιο σημαντική αυτή του Ιανού» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου για τις πυρκαγιές.

«Αν πάτε και κάνετε ένα ρεπορτάζ στις περιοχές της Θεσσαλίας, ειδικά στην Καρδίτσα θα διαπιστώσετε πόσο γρήγορα η αρχική οργή και αγανάκτηση, μετατράπηκε σε αισιοδοξία γιατί η κυβέρνηση τήρησε τις δεσμεύσεις της. Και το ίδιο δεσμεύομαι ότι θα κάνουμε και τώρα» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Χρήστος Τριαντόπουλος - Πυρόπληκτοι: «Τιμή και ευθύνη η ανάθεση ενός τόσο σημαντικού έργου»

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος, γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, αναλαμβάνει τον συντονισμό της υλοποίησης των μέτρων, δράσεων και παρεμβάσεων στήριξης και αποκατάστασης των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και των περιοχών που επλήγησαν -και συνεχίζουν να πλήττονται- από τις μεγάλες πυρκαγιές.

Σε δηλώσεις του τόνισε: «Η ανάθεση από τον κ. πρωθυπουργό ενός τόσο σημαντικού έργου είναι τιμή και ευθύνη. Η εργασία συνεχίζεται με πολύ εντατικούς ρυθμούς ώστε να φτάσουν τα μέτρα στήριξης το ταχύτερο δυνατόν στους δικαιούχους και για να αποκαταστήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται τους τόπους μας και τα δάση μας».

Χρήστος Τριαντόπουλος - Ποιος είναι

Ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστος Τριαντόπουλος είναι ερευνητής στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Σπούδασε Οικονομικά (ΒΑ) στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο του στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σπουδές (MSc) από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έλαβε το διδακτορικό τίτλο σπουδών του (PhD) πάνω στην Πολιτική Οικονομία των χρηματοπιστωτικών συστημάτων και της εποπτείας, εκπονώντας τμήμα των διδακτορικών του σπουδών, με υποτροφία, στο London School of Economics.

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα
Ο Χρήστος Τριαντόπουλος με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Παράλληλα, έχει δραστηριοποιηθεί ερευνητικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο University of Sussex, ως visiting research fellow, και σε λοιπούς ερευνητικούς φορείς, ενώ επαγγελματικά, μεταξύ άλλων, κατείχε συμβουλευτική θέση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους του Υπουργείου Οικονομικών.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται στα πεδία της τραπεζικής αγοράς, των θεσμών στην οικονομία, των δημοσίων οικονομικών και της ανάπτυξης. Από το 2016 διδάσκει οικονομικά, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο ΑΤΕΙ Πελοποννήσου, ενώ από το 2017 διδάσκει δημοσιονομική πολιτική στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Έχει δημοσιεύσεις σε βιβλία και επιστημονικά περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ