Ελλαδα

Ανατολική Μάνη: Εστίες φωτιάς σε τρία σημεία - Επιχειρούν μέσα

Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φωτιά στην Ανατολική Μάνη: Τα τρία σημεία όπου υπάρχουν ακόμη εστίες - Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της πυροσβεστικής.

Εξακολουθούν να επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε τρία σημεία του Δήμου Ανατολικής Μάνης υπάρχουν ακόμα εστίες φωτιάς. Πρόκειται για τις περιοχές, Δεσφίνα, Σκαμνάκι και Μονή Τσίγκου.

Στα τρία σημεία επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 23 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα από την Κύπρο. Στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν δυνάμεις του στρατού, εθελοντές πυροσβέστες, και υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης, «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την Πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς είναι σήμερα πολύ καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες». Σχετικά με τις ζημιές, ο κ. Βερούτης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «έχουν συγκροτηθεί οι επιτροπές και καταγράφουν εδώ και δύο ημέρες», ενώ αντίστοιχη διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Ακόμη, σημείωσε: «επειδή η φωτιά έπληξε ιδιαίτερα τις ορεινές περιοχές, είναι αναγκαίο να προχωρήσουν γρήγορα τα αντιπλημμυρικά έργα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ