Ελλαδα

Δύσκολη η κατάσταση στη Γορτυνία - Εκκενώθηκαν ακόμη δύο οικισμοί

Κινδύνευσε η περιοχή Τουμπίτσι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καμένη έκταση μετά από πυρκαγιά
Καμένη έκταση μετά από πυρκαγιά © EUROKINISSI/ ILIALIVE.GR ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Φωτιά στη Γορτυνία: Εκκενώθηκαν δύο ακόμη οικισμοί - Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση - Σε ποιες περιοχές είναι δύσκολη η κατάσταση.

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση με τη φωτιά στη Γορτυνία, όπου οι αρχές εκκένωσαν δύο ακόμη οικισμούς που απειλήθηκαν από τις φλόγες,

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Χρήστο Λαμπρόπουλο, «το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο, αφού έχει επεκταθεί. Εκκενώθηκαν ακόμα δύο οικισμοί και η φωτιά απείλησε τον οικισμό Λιβαδάκι, αλλά η Πυροσβεστική κατάφερε να κρατήσει τις φλόγες μακριά από τα σπίτια, ενώ κινδύνευσε και ο οικισμός Τουμπίτσι».

Ακόμη, ο κ. Λαμπρόπουλος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «τρεις κοινότητες έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, αλλά τα συνεργεία εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, στο σημείο επιχειρούν οκτώ μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως και του δήμου, ενώ ιδιώτες βοηθούν εθελοντικά με τα δικά τους μηχανήματα».

Στην περιοχή του δήμου της Μεγαλόπολης η κατάσταση είναι σχετικά καλύτερη και παραμένει εκκενωμένος μόνο ο οικισμός Ίσαρης, όπου εκεί δημιουργήθηκε μία νέα αντιπυρική ζώνη. Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης, «το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν μηχανήματα της Περιφέρειας και του δήμου, ενώ σημαντική είναι και η βοήθεια από τη ΔΕΗ που διαθέτει εξοπλισμό».

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή, μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα βγει εργολαβία οδικού δικτύου για έργα αποκατάστασης των ζημιών. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ