Ελλαδα

Φωτιά στη Γορτυνία: Δύσκολη «μάχη» στο πύρινο μέτωπο (εικόνες)

«Στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι», δηλώνει ο αντιπεριφειάρχης Αρκαδίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στη Γορτυνία - Στιγμιότυπο από το πύρινο μέτωπο που έκαιγε το Σάββατο
Φωτιά στη Γορτυνία - Στιγμιότυπο από το πύρινο μέτωπο που έκαιγε το Σάββατο © arcadiaspot.gr

Φωτιά στη Γορτυνία: Παραμένει ενεργό το μέτωπο - Ενισχύεται το έργο της κατάσβεσης με δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Μάχη για να περιοριστεί η φωτιά στη Γορτυνία δίνουν επίγεια και εναέρια μέσα. Περισσότεροι από οκτώ οικισμοί έχουν εκκενωθεί, την ώρα που περίπου δέκα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές. 

 «Δύσκολη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση με την φωτιά στην Γορτυνία, που πέρασε από την Ηλεία», είπε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπουλος, και πρόσθεσε: «Από νωρίς το πρωί επιχειρούσε στο μέτωπο της φωτιάς ένα ελικόπτερο, ενώ όπως έχω ενημερωθεί, αναμένονται και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα. Στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι», προσθέτοντας ότι «υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και μηχανήματα έργου, ενώ έχουν ξεκινήσει προσπάθειες για τη δημιουργία μιας αντιπυρικής ζώνης, ώστε να περιοριστεί η φωτιά. Έχουν εκκενωθεί, για προληπτικούς λόγους, περισσότεροι από οκτώ οικισμοί», ενώ όσον αφορά την πρόκληση ζημιών από την φωτιά, είπε ότι «σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, αλλά ακόμα δεν υπάρχει πλήρης εικόνα».

Γορτυνία | Στο έλεος των Πυρκαγιών

Το δεύτερο πύρινο μέτωπο στην περιοχή του δήμου της Μεγαλόπολης, που πέρασε από την Μεσσηνία, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «τα πράγματα είναι καλύτερα από χθες και εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τα μηχανήματα, επιχειρούσε στην περιοχή και ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την πυροσβεστική, τις νυχτερινές ώρες απειλήθηκαν από την φωτιά δύο οικισμοί, χωρίς όμως να προκληθούν ζημιές». 

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ