- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εύβοια: Δραματική απομάκρυνση κατοίκων από τη Λίμνη (εικόνες)
Από τις ακτές της Εύβοιας έχουν διασωθεί ήδη 613 άτομα - Φεύγουν με ferry boat κάτοικοι από τη Λίμνη
Εύβοια: Η φωτιά καίει για τέταρτη ημέρα - Οι φλόγες στα πρώτα σπίτια της Λίμνης - Απομακρύνονται οι κάτοικοι με ferry boat.
Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Εύβοια, με τις δυνάμεις να δίνουν σήμερα (6/8) μάχη στην περιοχή της Λίμνης, όπου οι φλόγες πλέον φτάνουν στα πρώτα σπίτια του οικισμού. Νωρίς το απόγευμα, στάλθηκε μήνυμα από το 112 για την εκκένωση της περιοχής, λόγω της απειλητικής πυρκαγιάς που μαίνεται για τέταρτη ημέρα στη Βόρεια Εύβοια.
Κάτοικοι έσπευσαν στην παραλία προκειμένου να μπουν σε ferry boat και σκάφη ιδιωτών ή του Λιμενικού, που θα τους απομάκρυναν από το σημείο με προορισμό τα Λουτρά της Αιδηψού, καθώς οι φλόγες έχουν αποκόψει τις οδικές αρτηρίες και η μόνη διέξοδος είναι μέσω θαλάσσης. Συγκεκριμένα, δύο πλοία, τα «Αλυκών» και «ΠΑΡΑΛΟΣ», καθώς και δύο σκάφη του λιμενικού συμμετέχουν στην επιχείρηση απομάκρυνσης. Η πλειοψηφία των πολιτών είναι μεγάλης ηλικίας με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετές καθυστερήσεις στη διαδικασία.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ήδη έχουν απομακρυνθεί από τις ακτές της βορειοανατολικής Εύβοιας 613 πολίτες, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται μέχρι όλοι οι πολίτες να μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος.
Εύβοια: Έχουν κυκλωθεί από τις φλόγες Ροβιές, Μουρτιά και Κεχριές
Ροβιές, Μουρτιά και Κεχριές μαζί με τη Λίμνη και τη Βατερή, μία τουριστική περιοχή με ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις κοντά στην Λίμνη, βλέπουν πλέον τις φλόγες στις πόρτες τους καθώς έχουν κυκλωθεί, με τους πυροσβέστες να μην προλαβαίνουν τις κλήσεις. Οι ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων μιλούν για πολύ δύσκολη κατάσταση και οι πολίτες στη Λίμνη γεμίζουν τα καράβια για να αναχωρήσουν.
Στις Κεχριές και την Μουρτιά έχει κλείσει κάθε διέξοδος και κάτοικοι έχουν εγκλωβιστεί.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατασχέθηκαν οχήματα, πλαστές πινακίδες και χαρτονομίσματα
Μηδενική ανοχή από την Πυροσβεστική - Ήδη έχουν επιβληθεί 365 πρόστιμα και έγιναν 60 συλλήψεις
Ένα από τα πιο δημοφιλή αστρονομικά φαινόμενα για το ευρύ κοινό
H συγκινητική ανάρτηση της μητέρας της
Η ημέρα δεν συγκαταλέγεται στις υποχρεωτικές αργίες
Λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αρετσού - Μεταφέρθηκε στο 424
Προσωρινά κρατούμενος ένας από τους 22 κατηγορούμενους - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι
Γενικά αίθριο σκηνικό - Πού αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες
Από την πυρκαγιά κάηκαν περίπου 20 στρέμματα αγροτικής γης
Οι ενστάσεις που έγιναν δεκτές αντιστοιχούν μόλις στο 2,11% του συνόλου
Η νέα ρύθμιση τροποποιεί την κοινή υπουργική απόφαση του 2021
Την είδηση έκανε γνωστή ο ξάδελφός του, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης
Συναγερμός για phishing
Λίγες μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε
Δεδομένου ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δέχονται μεγάλο αριθμό ερωτημάτων
Στο επίκεντρο το «κυνήγι των ονείρων» των νέων σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο
Πρεμιέρα με ένα κείμενο για το μπάσκετ ως φιλοσοφία ζωής και ένα ποίημα της Μ. Σκουρολιάκου
Με γεμάτα πλοία, πληρότητες 100% στα ΚΤΕΛ και αυξημένη κίνηση στα αεροδρόμια συνεχίζεται η φυγή για το τριήμερο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.