Ελλαδα

Πυρκαγιές στην Αττική - Το time-lapse βίντεο με τα πύρινα μέτωπα

Νέες δορυφορικές εικόνες από τη NASA

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δορυφορικές εικόνες και time-lapse βίντεο για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα
Δορυφορικές εικόνες και time-lapse βίντεο για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα © meteo.gr

Το time-lapse βίντεο και οι δορυφορικές εικόνες για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, που γέμισαν με καπνό την ατμόσφαιρα στο Λεκανοπέδιο.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες από το time-lapse βίντεο με τις πυρκαγιές στην Αττική. Η κάμερα του meteo.gr κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο αποκαρδιωτικές εικόνες από τις φωτιές στην Αττική που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές.

«Αντιμετωπίζουμε ένα πρωτοφανές φαινόμενο» ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς σε νέα έκτακτη ενημέρωση για τα πύρινα μέτωπα, επισημαίνοντας ότι οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, όπως συνέβη μεταξύ άλλων στη Βαρυμπόμπη.

Meteo.gr: Χρονογράφημα των πυρκαγιών στην Αττική την Παρασκευή 06/08/2021

Οι δασικές πυρκαγιές σε Αττική, Εύβοια, Λακωνία και Μεσσηνία από δορυφόρο

Εν τω μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκαν εικόνες απο τον δορυφόρο Aqua MODIS της NASA το απόγευμα της Παρασκευής (6/8) για τις δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα. Οι εικόνες αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής με τα πολλαπλά πύρινα μέτωπα σε κεντρική και νότια Ελλάδα.

Οι δορυφορικές λήψεις δείχνουν τις μεγάλες εκτάσεις των πύρηνων μετώπων και τις εκτεταμένες ζώνες κάπνου να εκτείνονται προς τα ανατολικά πάνω απο το Αιγαίο ως αποτέλεσμα της ενίσχυσης των δυτικών ανέμων τις τελευταίες ώρες σε μεγάλο βάθος της τροπόσφαιρας.

Δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα - Εικόνες από δορυφόρο της NASA

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ