Ελλαδα

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ακύρωση δρομολογίων εξαιτίας των πυρκαγιών

Ποιες αμαξοστοιχίες αφορά

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ακυρώνονται δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξαιτίας των πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα.

Σε ακύρωση των δρομολογίων των αμαξοστοιχιών 58 και 59 Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα και της αμαξοστοιχίας 885 Καλαμπάκα-Αθήνα προχωρά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Επίσης, για αύριο Σάββατο 7 Αυγούστου δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 52, 53 και 884.

Φωτιά στην Αττική: Ανεξέλεγκτη η μάχη με τις φλόγες

Τα πύρινα μέτωπα στην Αττική βρίσκονται σε εξέλιξη, με συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Αφίδνες, Ιπποκράτειο Πολιτεία και Κρυονέρι.

Από την πλευρά της πυροσβεστικής, γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να σταματήσουν τη φωτιά και να σώσουν τις περιουσίες των πολιτών. Την ίδια στιγμή οι φλόγες πλησιάζουν την Μαλακάσα και εκεί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής χτίζουν τείχος για να μην περάσει η φωτιά την εθνική Οδό.

Χαρδαλιάς: 56 ανοιχτές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα

Για 56 ανοιχτές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο έκτακτης ενημέρωσης για τις πυρκαγιές το μεσημέρι της Παρασκευής.

Παράλληλα τόνισε ότι τα τρία μέτωπα στην Αττική βρίσκονται και στις δύο πλευρές της εθνικής οδού, κυρίως στις Αφίδνες, την Ιπποκράτειο Πολιτεία και στο ύψος του Αγίου Στεφάνου προς τη Λίμνη του Μαραθώνα προκαλώντας ζημιές σε επιχειρήσεις και οικίες

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια», είπε, σημειώνοντας ότι «στείλαμε 13 μηνύματα εκκένωσης οικισμών αλλά και οδηγίες για την ασφάλεια των κατοικιών». Στη συνέχεια υπενθύμισε ότι στην Αττική θα έχουμε σταδιακή ενίσχυση των δυτικών ανέμων με ριπές που αναμένεται να φτάσουν τις επόμενες ώρες τα έξι μποφόρ.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη © EUROKINISSI

Αττική: Ειδοποιήσεις για εκκένωση περιοχών

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτήν την ώρα, εντοπίζεται στο μέτωπο που είναι σε εξέλιξη από την πλευρά του Καπανδριτίου, καθώς η φωτιά πέρασε την Εθνικό Οδό τη νύχτα δημιουργώντας εστίες, που τελικά εξελίχθηκαν σε ενιαίο μέτωπο.

Σήμερα λίγο μετά τις 11 το πρωί το υπουργείο Προστασίας ζήτησε με μήνυμα 112 να εκκενωθούν οι περιοχές Καπανδρίτι και Πολυδένδρι.

Επίσης, νέο μήνυμα, μέσω του 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Βαρνάβα, Καλάμου, Μαρκοπούλου Ωρωπού, Ωρωπού, Μίλεσι και Αγ. Αποστόλων να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μη διεισδύσουν καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.

Στις 13:44 η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έστειλε sms από το 112 σε όσους βρίσκονται στη Λίμνη Μαραθώνα και το Καλέντζι, καλώντας τους να εκκενώσουν άμεσα τις περιοχές προς Γραμματικό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ