Ελλαδα

Χαρδαλιάς για πυρκαγιές σε Αττική και Εύβοια - Όλα τα νεότερα

Τα ενεργά μέτωπα σε όλη τη χώρα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εκτακτη ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά για τις πυρκαγιές σε Αττική, Εύβοια και άλλες περιοχές της χώρας, με τις αναζωπυρώσεις να συνεχίζονται.

Για τις πυρκαγιές στην Αττική και τις αναζωπυρώσεις που δεν σταματούν, τη φωτιά στην Εύβοια που συνεχίζει να καίει και το πύρινο μέτωπο στη Φωκίδα, μίλησε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χαρδαλιάς στην έκτακτη ενημέρωση για την κατάσταση με τις πυρκαγιές σήμερα Σάββατο 7 Αυγούστου 2021, στις 14.00.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων επανέλαβε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός και γνωστοποίησε ότι στις δυνάμεις κατάσβεσης συνδράμουν δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού, ενώ πλοίο έχει διαθέσει το Πολεμικό Ναυτικό.

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στο πύρινο μέτωπο στη Μαλακάσα. Όπως είπε, η Πυροσβεστική κατάφερε να ανακόψει το μέτωπο της φωτιάς που πέρασε την προηγούμενη νύχτα την εθνική οδό και κατευθύνθηκε προς τη Μαλακάσα.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη μεγάλη πυρκαγιά στη Φωκίδα που ξεκίνησε από αμέλεια κατοίκου, ο οποίος έκανε εργασίες με τροχό. Αναφορά έγινε και στη Ρόδο όπου εστάλη μήνυμα 112 για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς. Επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν τη μάχη στο έδαφος, έχοντας την υποστήριξη από εναέρια μέσα (ελικόπτερα και αεροσκάφη), τα οποία πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

Για την Εύβοια ανέφερε ότι κάθε διαθέσιμη δύναμη τη πυροσβεστικής καταβάλει προσπάθειες για περιορισμό της πυρκαγιάς.

Χαρδαλιάς για πυρκαγιές: 55 φωτιές σε εξέλιξη

Ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ακόμη ότι υπάρχουν 55 πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να τις θέσουν υπό έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του εξέφρασε την αισιοδοξία του η μεγάλη πυρκαγιά στην Αττική να οριοθετηθεί μέσα στις επόμενες ώρες. Τόνισε, επίσης, ότι σημειώνονται συνεχώς αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα, οι οποίες αντιμετωπίζονται άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Συνολικά, 856 πυροσβέστες επιχειρούν αυτήν τη στιγμή στην Αττική στα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις