Σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καύσωνας και σήμερα, Κυριακή 1 Αυγούστου, φτάνοντας έως και 44 βαθμούς – Σε ποιες περιοχές χτύπησε «κόκκινο» ο υδράργυρος
Συνεχίζεται με ένταση το παρατεταμένο κύμα καύσωνα που πλήττει εδώ και αρκετά 24ωρα τη χώρα, ενώ αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή.
Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και σήμερα, Κυριακή, καθώς, σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου, σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καύσωνας, φτάνοντας έως και 44 βαθμούς, ενώ υψηλές θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έντονο θα είναι το αίσθημα δυσφορίας, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί:
-
στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 40-42 βαθμούς,
-
στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 17 έως 42-44,
-
στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 42-44 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 41,
-
στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 22 έως 39 βαθμούς,
-
ενώ στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 42-43 βαθμούς Κελσίου.
-
Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και στα πελάγη από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ.
Στην Αττική οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 31 έως 41-42 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 28 έως 39 βαθμούς.
Χθες, Σάββατο, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr ο υδράργυρος έφτασε ή ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου, σε 87 σταθμούς ενώ η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία ήταν 44,6 βαθμοί Κελσίου.
Οι περιοχές όπου καταγράφηκαν οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες:
Υπενθυμίζεται ότι βάσει των προγνώσεων, η κορύφωση της θερμής εισβολής αναμένεται από αύριο και για τα πρώτα 24ωρα της εβδομάδας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξεπερνά τους 30 πόντους το χιόνι στον Δήμο Μουζακίου
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Κλειστά τα σχολεία σε όλο τον δήμο
Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα
Μετά από δυόμιση μήνες και πέντε διακοπές
Χειρόφρενο για 24 ώρες και στη Θεσσαλονίκη
Οι επιτροπές των μπλόκων επιχειρούν να αποτιμήσουν τα δεδομένα και να διαμορφώσουν ένα νέο πλαίσιο συνέχισης των διεκδικήσεων
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιβάτες
Ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας
Προ των πυλών τα ακραία φαινόμενα
Έρχεται ραγδαία επιδείνωση με χιόνια, μποφόρ και καταρρακτώδεις βροχές - Live η πορεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.