Ελλαδα

Καταδικάστηκε σε ισόβια και αθωώθηκε πέντε χρόνια μετά

Η υπόθεση στην οποία ενεπλάκη έμπορος πολύτιμων λίθων μετά από ταξίδι στη Βαρκελώνη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αίθουσα δικαστηρίου
Αίθουσα δικαστηρίου © EUROKINISSI

Έμπορος πολύτιμων λίθων πέρασε πέντε χρόνια στη φυλακή ενώ ήταν αθώος - Είχε καταδικαστεί σε ισόβια για εισαγωγή ναρκωτικών

Ομόφωνα αθωώθηκε από το Εφετείο ένας έμπορος πολύτιμων λίθων, ο οποίος κατηγορήθηκε το 2015 για εισαγωγή ναρκωτικών στην Ελλάδα και για εγκληματική οργάνωση. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη συν έξι χρόνια.

Ο 48χρονος άνδρας, επιστρέφοντας πριν από 5 χρόνια από ένα επαγγελματικό ταξίδι στη Βαρκελώνη βρέθηκε σε μία απίστευτη δικαστική περιπέτεια. Από την πρώτη στιγμή διατράνωνε την αθωότητά του, ωστόσο, κρίθηκε ένοχος και πέρασε πέντε χρόνια στη φυλακή. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ,  συντάσσοντας το κατηγορητήριο οι δικαστές έλαβαν υπόψιν τους την εργασία του και τα συχνά ταξίδια στο εξωτερικό, αλλά και συγκεκριμένες φράσεις στις τηλεφωνικές του συνομιλίες, θεωρώντας ότι πρόκειται για κωδικοποιημένες εκφράσεις σχετικά με τα ναρκωτικά. Οι αρχές θεώρησαν ότι δεν είχε μεταβεί στη Βαρκελώνη για να φέρει κοσμήματα, αλλά ναρκωτικές ουσίες και συγκεκριμένα υδροπονική κάνναβη σε μεγάλες ποσότητες.

Ο 48χρονος στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης ξέσπασε σε κλάματα. O συνήγορός του, Σάκης Κεχαγιόγλου, αναφέρθηκε στην υπόθεση, μιλώντας στον Ant1. «Ποιος θα δώσει σε αυτόν τον άνθρωπο τα 5 χρόνια της ζωής του πίσω; Οι δικαστές του Εφετείου βρήκαν το θάρρος και έφυγαν μακριά από αυθαίρετες κρίσεις και έωλα συμπεράσματα των διωκτικών Αρχών και απέδωσαν Δικαιοσύνη». 

O κ. Κεχαγιόγλου τόνισε πως «ο κόσμος να μη θεωρεί πως μία προφυλάκιση σημαίνει ενοχή και καταδίκη ως το τέλος. Ο άνθρωπος αυτός αθωώθηκε και παραδόθηκε “λευκός” στην κοινωνία».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ