Ελλαδα

Ένταση με αντιεμβολιαστές σε εκκλησίες σε Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθο

Φώναξαν «αίσχος» και «ντροπή» για όσα είπαν οι ιερείς υπέρ του εμβολιασμού των πολιτών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από το επεισόδιο με αντιεμβολιαστές σε εκκλησία της Θεσσαλονίκης
Στιγμιότυπο από το επεισόδιο με αντιεμβολιαστές σε εκκλησία της Θεσσαλονίκης © Youtube / Ορθοδοξία

Ένταση με αντιεμβολιαστές μετά τα κηρύγματα ιερέων σε εκκλησίες της Θεσσαλονίκης και της Ζακύνθου.

«Αίσχος» και «ντροπή σας» φώναξαν αντιεμβολιαστές στον μητροπολίτη Νεαπόλεως, Βαρνάβα, όταν σε λόγο του στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη, προέτρεψε τους πολίτες να εμβολιαστούν για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τους γύρω τους. 

«Να διαφυλάξουμε τους γέροντες πατέρες και αδελφούς μας», τόνισε ο Μητροπολίτης, μιλώντας και ως πρόεδρος του γηροκομείο της περιοχής, θέλοντας να υπογραμμίσει την ανάγκη να προφυλαχθεί η υγεία των ηλικιωμένων. Την ώρα που μιλούσε, ωστόσο, κάποιοι από το κοινό άρχισαν να ουρλιάζουν «αίσχος» και «ντροπή σας» και του επιτέθηκαν φραστικά, όπως μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί.

Ο Μητροπολίτης Βαρνάβας αποδοκιμάζεται από το ποίμνιο

Σε δηλώσεις του στο voria.gr, ο μητροπολίτης Νεαπόλεως χαρακτήρισε το περιστατικό μεμονωμένο. «Κάποιος αντέδρασε, αλλά η Εκκλησία όλους μάς αγαπά και μας δέχεται. “Ησύχασε”, του είπα, “ηρέμησε”. Όπως είπα και εγώ με την ιδιότητά μου ως προέδρου του Γηροκομείου, έπρεπε να κάνω και το εμβόλιο για να προστατέψουμε τους γέροντες αδελφούς μας, που είναι σεβαστά πρόσωπα, και εκεί ακούστηκε ένα άτομο να φωνάζει “αίσχος για τα εμβόλια” κ.ά.».

Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι το ίδιο άτομο ήταν ξανά στην Εκκλησία, όπου ο ίδιος χοροστάτησε. «Σήμερα ήταν εκεί, ήρεμος, καλός, πρώτος καθόταν, ηρέμησε. Πρέπει να τους ποιμάνουμε όλους».

Επεισόδιο και στη Ζάκυνθο: Πιστός φώναζε «αίσχος» στον ιερέα

Ανάλογο περιστατικό καταγράφηκε και στη Ζάκυνθο και συγκεκριμένα σε πανηγύρι στην περιοχή Πηγαδάκια, όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός του Αγίου Παντελεήμονα του Ιαματικού. Στο κήρυγμά του ο εφημέριος του ναού κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν και να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα. Τα λόγια του ιερέα φαίνεται, όμως, ότι εξαγρίωσαν πιστό, ο οποίος άρχισε να φωνάζει «αίσχος» και «ντροπή».  

Στο βίντεο θα δείτε ο πολίτης που φώναζε κατά όσων είπε ο ιερέας για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, άρχισε να τον πλησιάζει υψώνοντας τα χέρια του, ενώ οι ψυχραιμότεροι απομάκρυναν τον άνδρα. 

Ζάκυνθος: Ένταση στο πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονος στα Πηγαδάκια [27/7/21]

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ