- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παγώνη: Θα γίνει «χαμός» στα νοσοκομεία τον Οκτώβριο
«Εάν το τείχος ανοσίας χτιστεί έως τον Δεκέμβριο»
«Χαμός» θα γίνει στα νοσοκομεία με τους διασωληνωμένους σε περίπτωση που δεν χτιστεί τείχος ανοσίας, σύμφωνα με τη Ματίνα Παγώνη.
Εξαιρετικά επιβαρυμένη θα είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία το φθινόπωρο όπως εκτίμησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.
Συγκεκριμένα, όπως υπογράμμισε «το σύστημα υγείας θα αρχίσει να πιέζεται αλλά όχι ακόμη σε επίπεδο ΜΕΘ. Οι ανεμβολίαστοι από 50 και πάνω δεν θέλουν και πολύ για να φτάσουν στη ΜΕΘ και με ένα υποκείμενο νόσημα. Αυτά δεν είναι προσωπικές μας απόψεις είναι επιστημονικά δεδομένα και μελέτες».
Ακόμα, σημείωσε πως «εάν το τείχος ανοσίας χτιστεί έως τον Δεκέμβριο, θα γίνει "χαμός" στα νοσοκομεία τον Οκτώβριο» και πρόσθεσε πως:
«Θα χρειαστεί τρίτη δόση εμβολίου ενώ για όσους εμβολιάστηκαν το τελευταίο διάστημα, η τρίτη δόση τους θα χορηγηθεί το επόμενο καλοκαίρι».
Οι εισαγωγές και οι εμβολιασμένοι
Αναφορικά με τους εμβολιασμένους πολίτες στο νοσοκομείο με κορωνοϊό, η κα Παγώνη εκτίμησε ότι «είναι πάνω από 5% με 7%» και τόνισε ότι «οι εμβολιασμένοι που νοσηλεύονται χωρίζονται σε δύο κατηγορίες με την πρώτη να αφορά όσους δεν είχαν προλάβει να συμπληρώσουν 14 ημέρες από τον εμβολιασμό και είναι οι περισσότεροι». Επεσήμανε, δε, πως «τα συμπτώματα που εμφάνισαν δεν είναι πολύ σοβαρά».
Τέλος, για όσους μπήκαν στο νοσοκομείο πλήρως εμβολιασμένοι τόνισε πως ανήκουν στο «παραθυράκι» του 10% με 12%, καθώς τα εμβόλια καλύπτουν μέχρι περίπου 90% ανάλογα με το σκεύασμα αλλά και τον οργανισμό.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.