Ελλαδα

Athens Pride Week 2021: Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2021 η παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Athens Pride (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Athens Pride (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Το φετινό Athens Pride Week έχει και σήμερα Κυριακή 25 Ιουλίου 2021 πολλές εκδηλώσεις, με τη μεγάλη παρέλαση να πραγματοποιείται στις 11 Σεπτεμβρίου.

Στο φετινό Athens Pride Week ένα γεμάτο πρόγραμμα με καλοκαιρινές εκδηλώσεις ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή 25 Ιουλίου 2021. Η κεντρική ημέρα, όταν και θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη παρέλαση, είναι το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου. Κεντρικό σύνθημα «Αυτό που μας ενώνει» σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία η πανδημία κορωνοϊού έχει ανατρέψει πράγματα και καταστάσεις στην καθημερινότητα και ενώ δεν σταματά η προσπάθεια για τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις της LGBTQI+ κοινότητας.

Σημειώνεται ότι κανονικά οι εκδηλώσεις ήταν να πραγματοποιηθούν από τις 4 έως και τις 11 Ιουνίου, ωστόσο τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό, οδήγησαν σε αλλαγή ημερομηνίας.

Από το 2005 το Athens Pride αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή ορατότητας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Ελλάδα. Στο πρόγραμμα του φετινού Athens Pride Week περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων εκθέσεις και προβολές στην Τεχνόπολη, το ειδικά διαμορφωμένο Pride Drive-in στον Ελληνικό Κόσμο, δράσεις με φυσική παρουσία σε αγαπημένα spots της πόλης, αλλά και ψηφιακά.

Athens Pride Week - Το μήνυμα των διοργανωτών

«Η ανάγκη για ορατότητα, καθώς και η δυναμική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας σε αυτή τη συγκυρία είναι μεγαλύτερες από ποτέ, καθώς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας μέσα σε ένα κλίμα προκαταλήψεων, διακρίσεων και φόβου. 

» Είναι η στιγμή ως κοινότητα να αναζητήσουμε τα στοιχεία που μας ενώνουν, αυτά που μας ενδυναμώνουν και μας φέρνουν κοντά. Αυτά που είναι ο κοινός μας τόπος, από όπου αντλούμε ως κοινότητα καθημερινά δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις διακρίσεις που βιώνουμε στις οικογένειές μας, στη δουλειά μας, στις ζωές μας.

» Αυτά που μας δίνουν κουράγιο να συνεχίζουμε παρά τις φρικτές συνθήκες διαβίωσης, την αστυνομική βία, την ανισότητα, την απομόνωση και την κακοποίηση που ζούμε. Αγγίζουμε όλα αυτά που θα μας κάνουν να βγούμε με περηφάνια κάνοντας τη διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας μέρος της νέας μας καθημερινότητας. Αυτό θέλουμε να γίνει για εμάς το Athens Pride. Αυτό που μας ενώνει» αναφέρουν οι διοργανωτές του φετινού Athens Pride Week 2021.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ