Ελλαδα

Φωτιά σε Κορινθία και Επίδαυρο - Δύο πύρινα μέτωπα σε εξέλιξη

Ολονύχτια η μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες - Καλύτερη η εικόνα τις τελευταίες ώρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στην Κορινθία - Πυροσβεστικά οχήματα στην περιοχή Αλμυρή
Φωτιά στην Κορινθία - Πυροσβεστικά οχήματα στην περιοχή Αλμυρή © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Μαίνονται οι φωτιές σε Κορινθία και Αργολίδα, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Νέα Αλμυρή και κοντά στην

Οι πυροσβέστες συνεχίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης τόσο στη φωτιά στην Κορινθία, στην περιοχή Νέα Αλμυρή, όσο και στην Αργολίδα, στον Δήμο Επιδαύρου. Και στα δύο πύρινα μέτωπα επιχειρούν εναέρια μέσα.

Ειδικότερα, τρία εναέρια πυροσβεστικά μέσα επιχειρούν από νωρίς σήμερα το πρωί στην περιοχή Νέα Αλμυρή, στην Κορινθία, προκειμένου να θέσουν μαζί με τις επίγειες δυνάμεις υπό έλεγχο την πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (24/7). Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά παραμένει σε εξέλιξη, ωστόσο η εικόνα έχει βελτιωθεί μετά την ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν στην Νέα Αλμυρή αποτελούνται από 98 πυροσβέστες με 33 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα.

Από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα κι ένα ελικόπτερο, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μεγάλη φωτιά στην Άνω Αλμυρή Κορινθίας 24 7

ALMIRI FOTIA

Φωτιά στην Αργολίδα - Συνεχίζει να καίει στη Δημοτική Ενότητα Επιδαύρου

Σε ό,τι αφορά τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στη Δημοτική Ενότητα Ασκληπιείου του Δήμου Επιδαύρου, παραμένει σε εξέλιξη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παρουσιάζοντας όμως και σε αυτήν την περίπτωση καλύτερη εικόνα.

Στο σημείο επιχειρούν 83 πυροσβέστες με 18 οχήματα και πέντε πεζοπόρα τμήματα. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της αυτοδιοίκησης. Από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Φωτιά στο Λυγουριό - Ρίψη νερού από αεροπλάνο

Φωτιά στον σκουπιδότοπο στο Λυγουριό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ