Ελλαδα

Φωτιά σε Χαλκίδα και Αργολίδα - Τα νεότερα από την Πυροσβεστική

49 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροσβέστες σε δασική πυρκαγιά (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Ολονύχτια η επιχείρηση κατάσβεσης σε Χαλκίδα και Αργολίδα
Πυροσβέστες σε δασική πυρκαγιά (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Ολονύχτια η επιχείρηση κατάσβεσης σε Χαλκίδα και Αργολίδα © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σε Χαλκίδα και Αργολίδα δεκάδες πυροσβέστες συνεχίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Αναλυτική ενημέρωση για τα πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα έδωσε η Πυροσβεστική. Η φωτιά στη Χαλκίδα έφθασε κοντά σε κατοικίες, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Στην Αργολίδα εκκενώθηκε οικισμός, καθώς η φωτιά είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις. Η εικόνα και στα δύο πύρινα μέτωπα είναι καλύτερη τις τελευταίες ώρες, με τα εναέρια μέσα να επιχειρούν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας. Φωτιά εκδηλώθηκε και στη Σαλαμίνα, με τους πυροσβέστες να αποτρέπουν τα χειρότερα.

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, από το απόγευμα του Σαββάτου (24/7) στις 19.00 μέχρι σήμερα Κυριακή την ίδια ώρα εκδηλώθηκαν 49 δασικές φωτιές και συνολικά επιχείρησαν 919 πυροσβέστες με 26 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 352 οχήματα, 23 Α/Φ και 9 Ε/Π. Συνδρομή υπήρχε και από υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Φωτιά στην Αργολίδα - Φλέγεται το Αραχναίο Όρος

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Κυριακής στην Τ.Κ. Αραχναίου του Δήμου Ναυπλίου στην Αργολίδα βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους πυροσβέστες να συνεχίζουν όλη τη νύχτα την επιχείρηση κατάσβεσης. Μέχρι τη δύση του ηλίου επιχειρούσαν από αέρος δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Πλέον, παραμένουν μόνο οι επίγειες δυνάμεις, οι οποίες αποτελούνται από 67 πυροσβέστες με 18 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα. Σημαντική η συνδρομή από τις υδροφόρες ΟΤΑ.

Όπως αναφέρει το Πυροσβεστικό Σώμα, η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο, ωστόσο δεν υπάρχει κίνδυνος για τον οικισμό Γκάτζια που εκκενώθηκε προληπτικά.

Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΑΡΑΧΝΑΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 25/7/2021

Σε ύφεση η φωτιά στη Χαλκίδα - Παραμένουν οι επίγειες δυνάμεις

Όσον αφορά στη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Βαθροβούνι στη Χαλκίδα, βρίσκεται σε ύφεση. 51 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 22 οχήματα, μαζί με υδροφόρες ΟΤΑ, παραμένουν στην περιοχή.

Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας πραγματοποίησαν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα και 6 αεροσκάφη.

Eviathema.gr - Φωτιά Βαθροβούνι Χαλκίδα - Εναέρια επέμβαση

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ