Ελλαδα

Εθνικό Συμβούλιο συγκάλεσε ο Αναστασιάδης για την Αμμόχωστο

Θα συναντηθεί και με τον Νίκο Δένδια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων για περαιτέρω μέτρα, συγκάλεσε για αύριο Τετάρτη στις 11 το πρωί, ο Νίκος Αναστασιάδης © EPA / STAVROS IOANNIDES
Σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων για περαιτέρω μέτρα, συγκάλεσε για αύριο Τετάρτη στις 11 το πρωί, ο Νίκος Αναστασιάδης © EPA / STAVROS IOANNIDES

Σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων για περαιτέρω μέτρα, συγκάλεσε για αύριο Τετάρτη στις 11 το πρωί, ο Νίκος Αναστασιάδης.

Έκτακτη σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου συγκάλεσε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, μετά τις σημερινές προκλητικές εξαγγελίες του εκπροσώπου της Άγκυρας Ερσίν Τατάρ και του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, για αλλαγή του καθεστώτος μέρους της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με δήλωση του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου Μάριου Πελεκάνου, σε μια πρώτη άμεση αντίδραση ο κ. Αναστασιάδης έδωσε οδηγίες, όπως:

  • Ο υπουργός Εξωτερικών ενημερώσει τον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. για τις εξελίξεις.
  • Ο υπουργός Εξωτερικών αποστείλει ενημερωτική επιστολή προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Η.Ε. προς ενημέρωση για τις εξαγγελίες, ενόψει και της συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί αύριο σε σχέση με τις πρόσφατες εκθέσεις του Γ.Γ. των Η.Ε..
  • Στις 4 μ.μ. σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών ενημερώσει για τις νέες εξαγγελίες, τους πρέσβεις των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.
  • Στις 5 μ.μ. ο Υπουργός Εξωτερικών προβεί σε ενημέρωση προς τους πρέσβεις των 26 κρατών μελών της Ε.Ε.

Συνάντηση Αναστασιάδη με Νίκο Δένδια

Την ίδια στιγμή, αναμένεται να επισκεφθεί την Κύπρο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας όπου θα συναντηθεί με τον Νίκο Αναστασιάδη, τον Νίκο Χριστοδουλίδη, καθώς και με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου Σίμο Ιωάννου. 

Σκληρή απάντηση Αθήνας

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην επέτειο των 47 ετών από την τουρκική εισβολή, ανακοίνωσε ότι ανοίγει μέρος της Αμμοχώστου. Η απάντηση του  Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών απέναντι στις νέες προκλήσεις της Τουρκίας ήρθε άμεσα και τόνισε πως η Τουρκία οφείλει να σταματήσει άμεσα την προκλητική και παραβατική της συμπεριφορά και να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο.

Η απάντηση του ΥΠΕΞ: 
Με τη συμπλήρωση σήμερα 47 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, που οδήγησε στην παράνομη κατοχή άνω του ενός τρίτου της νήσου, αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους αντιστάθηκαν στον εισβολέα και ιδιαίτερα στους πεσόντες. Σύσσωμος ο Ελληνισμός συνεχίζει να ζει με το δράμα των χιλιάδων αγνοουμένων, εκτοπισμένων και εγκλωβισμένων στην Κύπρο.

Η Ελλάδα σε απόλυτο συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία εργάζεται για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, λύση που θα βασίζεται στις σχετικές Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου. Μια Κύπρος ενωμένη στο πλαίσιο μιας δικοινοτικής διζωνικής Ομοσπονδίας.

Οι συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει η Τουρκία, καθώς και η σημερινή ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας, για την ανατροπή της προοπτικής αυτής μας βρίσκουν απολύτως αντίθετους και τις απορρίπτουμε στο σύνολό τους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ