Ελλαδα

Βασιλακόπουλος: Ξεφάντωμα χωρίς μαζικό εμβολιασμό δεν γίνεται

Η διαμάχη στη Βρετανία για την ανοσία της αγέλης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάρτι
Πάρτι © Aditya Chinchure/Unsplash

«Ξεφάντωμα χωρίς μαζικό εμβολιασμό δεν μπορούμε να έχουμε», τόνισε ο καθηγητής, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην χώρα μας αλλά και τις τάσεις της πανδημίας μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Όπως είπε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης, «χωρίς μαζικούς εμβολιασμούς δεν μπορούμε να κάνουμε τη ζωή μας όπως πριν».

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα της πανδημίας μόνο με μοριακά τεστ και rapid test, καθώς όπως είπε «ορισμένα τεστ μπορεί να βγουν ψευδώς αρνητικά και έτσι μεταδίδεται ο ιός», σημειώνοντας ότι «δεν αποτελεί ασπίδα ασφάλειας ένα τεστ».

«Δεν μπορούμε ξεφάντωμα χωρίς μαζικό εμβολιασμό»

«Το μεγάλο κουμπί είναι η διασκέδαση. Όταν η διασκέδαση είναι όπως ήταν παλιά τα κρούσματα αυξήθηκαν», τόνισε και πρόσθεσε ότι «χωρίς μαζικό εμβολιασμό δεν μπορούμε να αποκτήσουμε την διασκέδαση που είχαμε παλιά».

«Ξεφάντωμα χωρίς μαζικό εμβολιασμό δεν μπορούμε να έχουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος.

Η διαμάχη στη Βρετανία για την ανοσία της αγέλης

Αναφέρθηκε ακόμα στη Βρετανία σημειώνοντας ότι υπάρχει τεράστια διαμάχη, καθώς οι γιατροί διαφωνούν με την πολιτική Τόμσον που ανοίγει τα πάντα με τη λογική να πετύχει ανοσία της αγέλης.

Παράλληλα, τόνισε ότι «το εμβόλιο προστατεύει σε πολύ μεγάλο ποσοστό, όχι σε απόλυτο. Όταν η πιθανότητα ελαχιστοποιείται τότε θα εξαφανιστεί και ο κορωνοϊός. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι κανονική ζωή δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με τον μαζικό εμβολιασμό, όλα τα άλλα είναι καταδικασμένα να αποτύχουν».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ