Ελλαδα

Εστίαση-Τουρισμός: Διευκρινίσεις για το testing σε εργαζόμενους

Τι ισχύει για τα δύο τεστ την εβδομάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εργαζόμενος στην εστίαση
Εργαζόμενος στην εστίαση © EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στην εστίαση και τον τουρισμό: Τι ισχύει για τα τεστ δύο φορές την εβδομάδα.

Διευκρινίσεις για τα δύο εβδομαδιαία τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού στα οποία θα πρέπει να υποβληθούν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμό δίνει σήμερα (26/7) το Υπουργείο Υγείας.

Όπως επισημαίνει το Υπουργείο, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης έχουν υποχρέωση να πραγματοποιούν δυο τεστ κάθε εβδομάδα και να δηλώνουν τα αποτελέσματα στην πλατφόρμα της Εργάνης.

Το 1ο τεστ είναι self test, διατίθεται δωρεάν από το κράτος και πραγματοποιείται στην αρχή της εβδομάδας. Το 2ο τεστ είναι εργαστηριακό rapid test, πραγματοποιείται με ευθύνη του εργαζομένου, ελέγχεται από τον εργοδότη και δηλώνεται έως την Πέμπτη κάθε εβδομάδας.Σ

Συγκεκριμένα, για τη δήλωση του εργαστηριακού τεστ θα πρέπει να υποβάλλεται στην πλατφόρμα της Εργάνης η βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr. Οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι, δεν έχουν υποχρέωση να υποβληθούν σε τεστ, εφόσον έχουν περάσει 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου των δύο δόσεων ή μετά την μια δόση του μονοδοσικού εμβολίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ