Ελλαδα

Φολέγανδρος: Το τελευταίο αντίο στη Γαρυφαλλιά - Η κηδεία (video)

Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση - Οι μαρτυρίες για τον δράστη

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φολέγανδρος - Γαρυφαλλιά: Σε λευκό φέρετρο η σορός της νεαρής κοπέλας
Φολέγανδρος - Γαρυφαλλιά: Σε λευκό φέρετρο η σορός της νεαρής κοπέλας © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

H Γαρυφαλλιά, η νεαρή κοπέλα που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο από τον σύντροφό της, κηδεύτηκε στο Βέλο Κορινθίας μέσα σε κλίμα οδύνης.

Η κηδεία της Γαρυφαλλιάς τελέστηκε σήμερα Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 σε κλίμα οδύνης στον οικισμό Βέλο στην Κορινθία. Η νεαρή κοπέλα δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο από τον 30χρονο σύντροφό της, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς και πλέον κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Το πτώμα της κοπέλας εντοπίστηκε την περασμένη Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021. Ο 30χρονος εντοπίστηκε το Σάββατο (17/7) από τους αστυνομικούς και όπως φέρεται να ισχυρίστηκε, απέδωσε το έγκλημα στην «κακιά στιγμή».

Ειδικότερα, υποστήριξε ότι την έσπρωξε στα βράχια, με αποτέλεσμα η κοπέλα να χτυπήσει και να πέσει στη θάλασσα. Το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης για το έγκλημα στη Φολέγανδρο αναφέρει ότι ο θάνατος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς οφείλεται σε πνιγμό.

Στην κηδεία στο Βέλο Κορινθίας η ατμόσφαιρα ήταν βαριά. Στεφάνια υπήρχαν δίπλα από την κεντρική είσοδο της εκκλησίας. Λευκά μπαλόνια είχαν τοποθετηθεί στα σκαλιά, ενώ λευκές μπομπονιέρες μοιράστηκαν στον κόσμο. Απαρηγόρητοι οι γονείς και τα αδέλφια της είπαν το τελευταίο αντίο στην 26χρονη. Συγγενείς και φίλοι ακολούθησαν το αυτοκίνητο που μετέφερε το φέρετρο στην εκκλησία. Στα χέρια τους κρατούσαν ένα πανό που έγραφε «Όχι άλλη Γαρυφαλλιά».

Όπως έγινε γνωστό, φίλη της Γαρυφαλλιάς και συνάδελφός της, είπε στην κηδεία απευθυνόμενη στον 30χρονο καθ' ομολογίαν δολοφόνο: «Δεν δολοφόνησες μόνο τη Γαρυφαλλιά, δολοφόνησες τη μητέρα, τον πατέρα και τα αδέλφια της. Τους έριξες όλους μαζί από τα βράχια. Έριξες ξανά από τα βράχια την Ελένη Τοπαλούδη, δολοφόνησες ξανά την Καρολάιν. Κάθε φορά που γίνεται μια γυναικοκτονία, πεθαίνουν ξανά όλες οι δολοφονημένες γυναίκες από χέρια ανδρών».

Σημειώνεται ότι ο πατέρας της δολοφονημένης φοιτήτριας στη Ρόδο, κ. Τοπαλούδης, ζήτησε να μην υπάρξει καμιά άλλη Ελένη, καμιά Γαρυφαλλιά.

Βέλο Κορινθίας κηδεία Γαρυφαλλιάς

Κηδεία Γαρυφαλλιάς: Το αυτοκίνητο που μετέφερε το λευκό φέρετρο με τη σορό της κοπέλας - Η 26χρονη δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο

Φολέγανδρος - Γαρυφαλλιά: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της στο Βέλο Κορινθίας

Συγγενείς και φίλοι στην κηδεία της Γαρυφαλλιάς, της νεαρής που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο

Φολέγανδρος: Η Γαρυφαλλιά ήταν ζωντανή όταν έπεσε στη θάλασσα - Η ιατροδικαστική έκθεση

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής που διενήργησε ο ιατροδικαστής, έδειξαν ότι η Γαρυφαλλιά ήταν ζωντανή όταν βρέθηκε στη θάλασσα και η αιτία θανάτου της ήταν ο πνιγμός.

Παράλληλα, όπως διαπιστώθηκε, έφερε πολλαπλές κακώσεις στο σώμα της ως απόρροια της πτώσης της στα βράχια. Ο 30χρονος σύντροφός της ανέφερε ότι οι δυό τους βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο. Είχαν έναν ακόμη έντονο καβγά. Εκείνος έβγαλε εκτός δρόμου το όχημα και το έριξε σε βραχώδη πλαγιά 30 μέτρων. Η κοπέλα βγήκε έξω.

Φολέγανδρος - Γαρυφαλλιά: Λευκά μπαλόνια στην κηδεία της στο Βέλο Κορινθίας
Φολέγανδρος - Γαρυφαλλιά: Λευκά μπαλόνια στην κηδεία της στο Βέλο Κορινθίας

Φιλέγανδρος: Η κηδεία της Γαρυφαλλιάς στο Βέλο Κορινθίας

Εκείνος την ακολούθησε και την έσπρωξε στη θάλασσα. Η Γαρυφαλλιά χτύπησε στα βράχια και κατέληξε στη θάλασσα. Ο 30χρονος καθ'ομολογίαν δολοφόνος ισχυρίστηκε ότι βούτηξε και αυτός στη θάλασσα, προκειμένου να την βοηθήσει, ωστόσο μόλις κατάλαβε ότι δεν είχε τις αισθήσεις της, τράπηκε σε φυγή.

Φολέγανδρος - Ιατροδικαστής: Ζωντανή η 26χρονη όταν έπεσε στη θάλασσα

Δολοφονία στη Φολέγανδρο: Τι κατέθεσαν μάρτυρες και συγγενείς για τον 30χρονο δράστη

Σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων και συγγενών για τον δολοφόνο της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, η συμπεριφορά του 30χρονου προς την 26χρονη ήταν απότομη. Οι γονείς της κοπέλας κάνουν λόγο για «χειριστική συμπεριφορά».

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. έκανε λόγο για επιθετική συμπεριφορά του 30χρονου όταν επιχείρησαν να τον προσεγγίσουν. «Ήταν επιθετικός αρχικά, αλλά με διαπραγματεύσεις πείστηκε να παραδοθεί. Ο ίδιος υποστήριξε ότι τσακωθήκαν και έτσι βγήκε το αυτοκίνητο έκτος πορείας. Στη συνέχεια την έσπρωξε προς τη θάλασσα» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Ο 30χρονος καθ' ομολογίαν δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς μεταφέρθηκε στην εισαγγελία Νάξου.

Φολέγανδρος: Στον εισαγγελέα Νάξου ο 30χρονος  για ανθρωποκτονία από πρόθεση | 18/7/21 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ