Ελλαδα

Νέα μέτρα: Τι ισχύει με το take away σε εξωτερικούς χώρους

Διευκρινίσεις από το Υπουργείο Ανάπτυξης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εργαζόμενη σε μπαρ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Σε ισχύ τα νέα μέτρα στην εστίαση και στους χώρους διασκέδασης
Εργαζόμενη σε μπαρ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Σε ισχύ τα νέα μέτρα στην εστίαση και στους χώρους διασκέδασης © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Take away στην εστίαση και εξωτερικοί χώροι, με το Υπουργείο Ανάπτυξης να δίνει διευκρινίσεις για το τι ισχύει.

Σε διευκρινίσεις για το take away στην εστίαση και στους χώρους διασκέδασης και το τι ισχύει με τους εξωτερικούς χώρους, προχώρησε το Υπουργείο Ανάπτυξης την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021. Τα νέα μέτρα σε εστίαση και κέντρα διασκέδασης που ισχύουν από σήμερα, δημιούργησαν απορίες, με το υπουργείο να ενημερώνει για το τι ισχύει.

Ειδικότερα, διευκρινίζει ότι όσον αφορά τους εξωτερικούς χώρους και το take away, ισχύει ό, τι ίσχυε έως σήμερα, με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις αποστάσεις να παραμένουν σε εφαρμογή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, όποιος πολίτης επιθυμεί να αγοράσει ένα καφέ ή ποτό και να το καταναλώσει εκείνη την ώρα, αρκεί να είναι καθισμένος σε εξωτερικό χώρο και σε καμία περίπτωση όρθιος. Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος σε κλειστούς χώρους γίνεται πλέον μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρνητικό αποτέλεσμα rapid ή μοριακό τεστ, είτε σε έντυπη μορφή ή μέσω της ειδικής εφαρμογής στο κινητό. Παράλληλα, στην εστίαση υπάρχουν τρία σήματα για τον διαχωρισμό των επιχειρήσεων. Απαραίτητο είναι και το έγγραφο ταυτοπροσωπίας (διαβατήριο ή ταυτότητα). Σε διαφορετική περίπτωση δεν επιτρέπεται να μπει.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει ενημερώσει επίσης για το πώς λειτουργούν εστίαση, ψυχαγωγία, κέντρα διασκέδασης με τα νέα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ. Επιπλέον, έχει διευκρινίσει ότι μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες επιτρέπονται σε υπαίθρια κέντρα διασκέδασης.

Πίνακας με τα νέα μέτρα σε εστίαση και χώρους ψυχαγωγίας

Εστίαση - Νέα μέτρα: Ποιος κάνει τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας στα καταστήματα

Σημειώνεται ότι ο επιχειρηματίας ή υπάλληλος της επιχείρησης έχει νομικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα να κάνει έλεγχο ταυτοπροσωπίας στους πελάτες που θέλουν να εισέλθουν. Όπως έγινε γνωστό, δεν χρειάζονται έγγραφα ταυτοπροσωπίας για παιδιά κάτω των 12 ετών, καθώς αρκεί η βεβαίωση του γονιού.

Ειδήσεις Βραδινό Δελτίο | Διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα | 16/07/2021

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ