Ελλαδα

ΕΟΦ: Προσοχή σε προϊόν αδυνατίσματος - Τι διαπιστώθηκε

Καλεί τους καταναλωτές να μην το χρησιμοποιήσουν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοπέλα πίνει ρόφημα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για προϊόν αδυνατίσματος
Κοπέλα πίνει ρόφημα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για προϊόν αδυνατίσματος © Pixabay

Για προϊόν αδυνατίσματος προειδοποιεί ο ΕΟΦ σε ανακοίνωσή του, καλώντας τους καταναλωτές να μην το χρησιμοποιήσουν, καθώς υπάρχει κίνδυνος για την υγεία τους.

Ανακοίνωση για προϊόν αδυνατίσματος έδωσε στη δημοσιότητα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ). Ειδικότερα, ο ΕΟΦ προειδοποιεί καταναλωτές για συγκεκριμένο προϊόν αδυνατίσματος, καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται.

Όπως αναφέρει, το σκεύασμα αυτό «προωθείται για την απώλεια βάρους, κατασχέθηκε από τις τελωνειακές αρχές της Δανίας, ενώ είναι πιθανόν να έχει διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου».

Και προσθέτει: «Το εν λόγω προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιβουτραμίνη. Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από την Ε.Ε., διότι, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP-ΕΜΑ), η σχέση οφέλους-κινδύνου δεν είναι θετική».

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το προϊόν αδυνατίσματος

«Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από την Αρμόδια Αρχή της Δανίας, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος "S Plus Coffee Instant Coffee Powder" (by BOTA-P brand).

» Το συγκεκριμένο προϊόν, το οποίο προωθείται για την απώλεια βάρους, κατασχέθηκε από τις τελωνειακές αρχές της Δανίας, ενώ είναι πιθανόν να έχει διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.

» Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου της Αρμόδιας Αρχής της Δανίας, το εν λόγω προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιβουτραμίνη. Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από την Ε.Ε., διότι, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP-ΕΜΑ), η σχέση οφέλους-κινδύνου δεν είναι θετική.

» Συνεπώς, κατά τη χρήση του ανωτέρω προϊόντος, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη. Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

» Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένα σημεία διάθεσης μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ