Ελλαδα

Ο ΕΟΦ ανακαλεί αντισηπτικό χεριών - Τι διαπιστώθηκε

Ποιο είναι το προϊόν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αντισηπτικό χεριών (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Ο ΕΟΦ ανακαλεί προϊόν από την αγορά, καθώς δεν διαθέτει τη σχετική άδεια για χρήση ως βιοκτόνου
Αντισηπτικό χεριών (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Ο ΕΟΦ ανακαλεί προϊόν από την αγορά, καθώς δεν διαθέτει τη σχετική άδεια για χρήση ως βιοκτόνου © Pixabay

Ο ΕΟΦ εξέδωσε ανακοίνωση για αντισηπτικό χεριών, ζητώντας την άμεση απόσυρσή του προϊόντος από την αγορά, καθώς κυκλοφορεί χωρίς άδεια.

Ανακοίνωση για αντισηπτικό χεριών εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), γνωστοποιώντας την άμεση ανάκλησή του. Στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ επισημαίνει ότι απαγορεύτηκε η διακίνηση και διάθεση του συγκεκριμένου αντισηπτικού.Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο ο ΕΟΦ είχε ξεκαθαρίσει τι πρέπει να γράφουν τα απολυμαντικά στην ετικέτα τους για τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για το προϊόν «Durostick Καθαριστικό χεριών». Κατά τη διάρκεια των εργαστηριακών ελέγχων διαπιστώθηκε ότι περιέχει ισοπροπυλική αλκοόλη και διατίθεται στην αγορά με ισχυρισμούς βιοκτόνου, χωρίς όμως να διαθέτει σχετική άδεια από τον ΕΟΦ.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το αντισηπτικό χεριών και η απόφαση για την ανάκληση

«Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος Durostick Καθαριστικό χεριών, το οποίο περιέχει ισοπροπυλική αλκοόλη και διατίθεται στην αγορά με ισχυρισμούς βιοκτόνου, χωρίς να διαθέτει σχετική άδεια από τον ΕΟΦ, κατά παράβαση των άρθρων 17 παρ. 1 και 55 παρ. 1 του Κανονισμού (ΕΕ) 528/2012.

» Η εταιρεία DUROSTICK ΑΒΕΕ, ως υπεύθυνος κυκλοφορίας του προϊόντος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες αυτού και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα».

Το καθαριστικό χεριών που ανακαλεί ο ΕΟΦ από την αγορά

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ