Ελλαδα

O ΕΦΕΤ ανακαλεί ακατάλληλα κριτσίνια - Τι συνέβη

Ποια συσταστικά εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των ελέγχων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κριτσίνια (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί συσκευασία που αναγράφει «Χωρίς γλουτένη - τυρί»
Κριτσίνια (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί συσκευασία που αναγράφει «Χωρίς γλουτένη - τυρί» © Pixabay

Ακατάλληλα κριτσίνια ανακαλεί ο ΕΦΕΤ, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του, καθώς διαπιστώθηκε ότι περιέχουν συσταστικά που δεν δηλώνονται στη συσκευασία.

Να μην αγοράσουν συσκευασία με κριτσίνια καλεί τους καταναλωτές ο ΕΦΕΤ, γνωστοποιώντας με ανακοίνωσή του ότι προχωρεί σε άμεση ανάκληση του προϊόντος. Στην ίδια ανακοίνωση για την ανάκληση της συσκευασίας με τα κριτσίνια, ο οργανισμός διευκρινίζει ότι περιέχει συστατικά που δεν δηλώνονται στο προϊόν. Σημειώνεται ότι ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται και κατεψυγμένο κοτόπουλο.

«Χαρακτηρίστηκε μη κανονικό και μη ασφαλές, διότι περιέχει γλουτένη, γεγονός που υποδηλώνει την παρουσία ενός ή περισσοτέρων δημητριακών με γλουτένη, ενώ στον κατάλογο των συστατικών δεν περιλαμβάνεται κανένα από τα εν λόγω δημητριακά» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

«Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΕΦΕΤ: Γιατί ανακαλεί τη συσκευασία με τα κριτσίνια - Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος "Επίσημος Έλεγχος για την παρουσία αλλεργιογόνων ουσιών σε ορισμένα είδη τροφίμων" έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία: "ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ – ΤΥΡΙ" με την επωνυμία MY BREADSTICKS / GRECIAN LIVING – INNOVATIVE RECIPES, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 28-09-2021 και αριθμό παρτίδας Τ11612206 που παράγεται για λογαριασμό της εταιρείας Δ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΕΡΑΝΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε. με έδρα στη Λυκόβρυση Αττικής, από την εταιρεία ΤΣΑΒΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. με έδρα στη Μεταμόρφωση Αττικής.

» Το προϊόν, σε συνεργασία με το Β’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών, της Γενικής Διεύθυνσης Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., χαρακτηρίστηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ και ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ διότι περιέχει γλουτένη, γεγονός που υποδηλώνει την παρουσία ενός ή περισσοτέρων δημητριακών με γλουτένη, ενώ στον κατάλογο των συστατικών δεν περιλαμβάνεται κανένα από τα εν λόγω δημητριακά.

» Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ