Ελλαδα

Μαγιορκίνης: Γιατί υπάρχει έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού

Η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται στην Ελλάδα - Τι είπε για τα self test

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες με μάσκα στο Μοναστηράκι (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Η μετάλλαξη Δέλτα ωθεί προς τα πάνω τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης
Πολίτες με μάσκα στο Μοναστηράκι (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Η μετάλλαξη Δέλτα ωθεί προς τα πάνω τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης © EUROKINISSI

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί σημαντικά και η μετάλλαξη Δέλτα είναι ένας από τους παράγοντες, σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη.

Για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα που συνεχίζουν να αυξάνονται σημαντικά, και τη μετάλλαξη Δέλτα, μίλησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης στη live ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. Την τελευταία εβδομάδα καταγράφεται μεγάλη διασπορά κρουσμάτων κορωνοϊού, με τον Νίκο Χαρδαλιά να αναφέρεται σε συγκεκριμένα νησιά με έξαρση νέων μολύνσεων Covid-19.

Ο κ. Μαγιορκίνης έδωσε έμφαση στους παράγοντες που έχουν οδηγήσει σε αυτήν την επιδημιολογική έξαρση, φέρνοντας νωρίτερα στην Ελλάδα το 4ο κύμα κορωνοϊού. Μιλώντας στη live ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, σημείωσε ότι η αύξηση των κρουσμάτων, κυρίως από τη μετάλλαξη Δέλτα, δείχνει ότι είναι πιο συχνή στους νέους και σχετίζεται με τη νυχτερινή διασκέδαση. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του απηύθυνε νέα έκκληση για τον εμβολιασμό των πολιτών και ειδικά των νέων.

«Στην Ελλάδα ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid αυξήθηκε σε περισσότερες από 100 τις τελευταίες ημέρες, ενώ το ισοζύγιο εισιτηρίων-εξιτηρίων ξεπέρασε το 1. Έχουμε αύξηση νοσηλειών, χωρίς να έχουμε δει αύξηση εισαγωγής στις ΜΕΘ» τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης.

Και πρόσθεσε: «Καταγράφηκαν δύο φορές περισσότερες διαγνώσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και πλέον τις περισσότερες ημέρες έχουμε περισσότερες από 2.000 διαγνώσεις ανά ημέρα. Ο αριθμός των συμπολιτών μας που καταλήγουν μειώθηκε κατά 4%. Έχουμε αύξηση νοσηλειών, χωρίς να έχουμε δει αύξηση εισαγωγής στις ΜΕΘ».

 

Κρούσματα κορωνοϊού και μετάλλαξη Δέλτα στην Ελλάδα - Τι είπε ο Μαγιορκίνης

«Είναι σαφές ότι το αποτύπωμα της επιδημικής έξαρσης σε αυτήν τη φάση σχετίζεται με την επιδημική αύξηση του στελέχους Δέλτα και έχει δύο χαρακτηριστικά: Από τη μια οι διαγνώσεις είναι πολύ περισσότερες σε νέους κάτω των 40 ετών και από την άλλη σχετίζονται με τη νυχτερινή διασκέδαση. Παρόμοιο προφίλ παρατηρήσαμε στην έξαρση του δεύτερου κύματος, τον περασμένο Οκτώβριο-Νοέμβριο» εξήγησε ο κ. Μαγιορκίνης.

Και πρόσθεσε: «Προς το παρόν, δεν υπάρχει ίδιας έντασης μετατόπιση του φορτίου από τις νεότερες ηλικίες στις μεγαλύτερες. Η εμβολιαστική κάλυψη έχει αποτρέψει σε μεγάλο βαθμό τη μετάβαση του ιολογικού φορτίου από τις νεότερες ηλικιακές ομάδες στις μεγαλύτερες και έχει προστατεύσει τις ευπαθείς ομάδες».

Πόσα self test για κορωνοϊό έχουν διατεθεί στην Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο κ. Μαγιορκίνης παρουσίασε και στοιχεία για τα self test στην Ελλάδα.

Όπως είπε, έχουν διατεθεί 35 εκατομμύρια συσκευές self test σε 4,5 εκατομμύρια πολίτες, ενώ έχουν ανέβει στη σχετική πλατφόρμα 28 εκατομμύρια δηλώσεις, εκ των οποίων οι 50.000 ήταν θετικές.

Σε ερώτηση για τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη (Στέλεχος Β κορωνοϊού) και την αύξηση που παρατηρείται στην Ελλάδα, απάντησε ότι «το παρακολουθούμε, αλλά αυτήν τη στιγμή δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα».

Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ