Ελλαδα

Ηλιούπολη: Τουλάχιστον 10 ακόμα κοπέλες φυλακισμένες σε σπίτια

Η δράση του κυκλώματος

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ηλιούπολη: Τουλάχιστον 10 ακόμα κοπέλες είναι φυλακισμένες σε σπίτια
Ηλιούπολη: Τουλάχιστον 10 ακόμα κοπέλες είναι φυλακισμένες σε σπίτια

Υπόθεση σωματεμπορίας στην Ηλιούπολη: Τουλάχιστον 10 ακόμα κοπέλες φυλακισμένες σε σπίτια.

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας, για την υπόθεση της 19χρονης κοπέλας στην Ηλιούπολη που έζησε τον εφιάλτη στα χέρια του πατέρα της και ενός επίορκου αστυνομικού. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται το MEGA, οι έρευνες των αδιάφθορων των Εσωτερικών Υποθέσεων, εστιάζουν σε τουλάχιστον άλλες 10 γυναίκες, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται φυλακισμένες σε σπίτια – κολαστήρια, όπου τις έχουν εγκλωβίσει μέλη του εν λόγω κυκλώματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όπως και με την 19χρονη, τις κοπέλες τις απειλούν με ξυλοδαρμούς και χρήση όπλων, ενώ παράλληλα τις εκδίδουν και τις βιάζουν.

Παράλληλα, αναγκάζονται να συμμετέχουν και σε ερασιτεχνικές ταινίες ερωτικού περιεχομένου τις οποίες εκμεταλλεύεται εμπορικά το κύκλωμα.

Ηλιούπολη: Η κατάθεση της 19χρονης

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε, τον ένστολο τον γνώρισε πριν ενάμιση μήνα και ξεκίνησε μαζί του ερωτική σχέση ενώ μετά την πρώτη εβδομάδα η 19χρονη πήγε να μείνει σπίτι του στην Ηλιούπολη. Σύμφωνα με την νεαρή γυναίκα, όταν είπε πως θέλει να δουλέψει ο 39χρονος αστυνομικός της είπε «ότι η μητέρα ενός φίλου του, του Γ. Λ. έχει οίκους ανοχής στην Αθήνα και ένα site για να κλείνεις ερωτικά ραντεβού με κοπέλες (το κατονομάζει) και μου πρότεινε να εργαστώ και εγώ για αυτήν. Ο Δ. και ο Λ. δουλεύουν χωρίς να φαίνονται για τη μητέρα του Λ., την οποία φωνάζουν στη δουλειά Μ. χωρίς να γνωρίζω ποιό είναι το πραγματικό της όνομα. Αυτοί ουσιαστικά είναι τα αφεντικά και κανονίζουν τις δουλειές και διαχειρίζονται το site (το κατονομάζει). Όταν μου έγινε η πρόταση από το Δ. να εργαστώ μαζί τους, εγώ αρχικά το αρνήθηκα όμως αυτός με απείλησε ότι θα με σκοτώσει και ότι θα κάνει κακό στην οικογένειά μου και έτσι εξαναγκάστηκα να δουλέψω μαζί τους».

Η 19χρονη περιέγραψε με λεπτομέρειες τους χώρους, ξενοδοχεία και σπίτια που την πήγαιναν για τα ραντεβού, αναφέροντας πως κάθε μέρα είχε 3 με 4 πελάτες. Φέρεται επίσης να έδωσε στοιχεία και άλλων γυναικών που είχε δει στο σπίτι του αστυνομικού.

Τα χρήματα, σύμφωνα με την 19χρονη, όπως της είχε πει ο αστυνομικός, για κάθε ραντεβού θα ήταν 160 ευρώ, εκ των οποίων η ίδια θα έπαιρνε τα μισά. Σύμφωνα με την κατάθεση της 19χρονης ο αστυνομικός της είπε να διαγράψει κάθε επαφή της στο κινητό , πλην της μητέρας της, αλλά και να διαγράψει τα προφίλ της σε σόσιαλ μίντια. Παράλληλα έφιαξε προφίλ της στο επίμαχο site.

«Η διαδικασία που ακολουθούσαμε αφού έκλειναν ραντεβού οι πελάτες είχε ως εξής: Ερχόταν από το σπίτι του Δ. με ένα αυτοκίνητο χρώματος μπλε, ένα άτομο οποίος μου είπε ότι λεγόταν Γ. και ότι είναι στρατιωτικός. Αυτός με έπαιρνε με το αυτοκίνητο και με πήγαινε στα ραντεβού τα οποία γινόνταν σε διάφορα ξενοδοχεία και σπίτια, με άφηνε εκεί και περίμενε απ' έξω στο αυτοκίνητο μέχρι να τελειώσω με το ραντεβού ώστε να με ξαναπάρει και να με πάει πίσω στο σπίτι του Δ... Ο Δ. μόνο τις πρώτες δύο φορές μου έδωσε 50 ευρώ και τις υπόλοιπες φορές έπαιρνε όλα τα λεφτά που μου έδιναν οι πελάτες».

Σύμφωνα με την καταγγέλουσα, ο αστυνομικός την χτυπούσε με μεγάλη αγριότητα όταν αρνιόταν να «δουλέψει» ενώ αναφέρει πως ο κατηγορούμενος είχε τοποθετήσει εφαρμογή στο κινητό της για να ελέγχει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται. «...Με χτυπούσε συνεχώς το χρονικό διάστημα που ήμουνα σπίτι του ακόμα και για τους πιο απλούς λόγους όπως ότι δεν έκανα σωστά τις δουλειές του σπιτιού. Στις αρχές με χτυπούσε με ένα κομμάτι ξύλο. Επίσης με βίαζε τον τελευταίο καιρό διότι εγώ δεν ήθελα να κάνω σεξ μαζί του και αυτός με απειλούσε ότι θα με σκοτώσει και με χτυπούσε εξαναγκάζοντάς με έτσι να κάνω σεξ μαζί του. Τελευταία φορά που με βίασε ήταν χθες το βράδυ και τελευταία φορά που με χτύπησε ήταν σήμερα το μεσημέρι. Επίσης με χτύπησε χθες και προχθές στο πρόσωπο και στα πόδια με κλωτσιές και μπουνιές, ενώ μου έκοψε τα μαλλιά και έχυσε επάνω μου ένα μπουκάλι στοματικό διάλυμα», αναφέρει η καταγγέλουσα.

Στην κατάθεση της περιέγραψε επίσης και την ημέρα που έφυγε από το σπίτι του αστυνομικού. «Σήμερα, ξύπνησα και πήγα να πάρω καφέ στην καφετέρια, όπου η κοπέλα που δουλεύει με ξέρει γιατί τον τελευταίο καιρό έπαιρνα καφέ συνέχεια από εκεί, με είδε που ήμουν χτυπημένη και μου είπε αν θέλω βοήθεια να πάω σε αυτήν. Εγώ πήρα τον καφέ, γύρισα σπίτι και όταν με είδε ο Δ. ξαφνικά και χωρίς λόγο άρχισε να φωνάζει, να με χτυπάει στα χέρια, στα πόδια και στο πρόσωπο, ενώ με απείλησε και με ένα όπλο λέγοντας μου "θα σε σκοτώσω και δεν θα ζήσεις". Τότε χτύπησε το κινητό του και καθώς αυτός μίλαγε σε αυτό, εγώ κατάφερα να τρέξω προς την πόρτα και να βγω έξω. Έπειτα πήγα κατευθείαν στην κοπέλα η οποία μόλις της είπα τι έγινε ενημέρωσε την αστυνομία. Εγώ με την κοπέλα πήγαμε με το αυτοκίνητο της στην αστυνομία».

Ηλιούπολη: Αρνήθηκαν τα πάντα ο πατέρας και ο αστυνομικός 

Ο πατέρας της 19χρονης στο απολογητικό του υπόμνημα δήλωσε αθώος και υποστήριξε ότι οι καταγγελίες της 19χρονης ότι την βίαζε από την ηλικία των 11 μέχρι των 17 ετών είναι «προϊόν άδηλων ψυχοσυναισθηματικών διεργασιών της φερόμενης ως παθούσης κόρης μου».

Ζήτησε μάλιστα την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του με την κόρη του, αλλά και την κλήση ως μάρτυρα του «δίδυμου αδελφού της που τυγχάνει αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας των οικογενειακών υποθέσεων», αλλά και της συζύγου του, προκειμένου να αποδειχθεί -όπως λέει- «η μία και μοναδική αλήθεια ότι υπήρξα αυστηρός γονέας με παραδοσιακές και ηθικές αρχές, αλλά όχι βιαστής, πατέρας ότι δούλευα σκληρά για την οικογένεια μου».

Μάλιστα, ζητά την εξέταση του από πραγματογνώμονα ψυχίατρο προκειμένου να διακριβωθεί το εάν είναι άτομο με παρεκκλίνουσα σεξουαλική συμπεριφορά.

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι δήλωσε την εξαφάνιση της κόρης του στο αστυνομικό τμήμα Αργυρουπόλεως, γνωρίζοντας ότι θα τον καταγγείλει για βιασμό, καθώς -όπως υποστηρίζει- τον είχε απειλήσει. «Είναι δεδομένο ότι είχα προστρέξει στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυρουπόλεως για να δηλώσω την εξαφάνιση της κόρης μου διότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα έφευγε από το σπίτι και η ίδια η κόρη μου Με είχε διαμηνύσει ότι σε περίπτωση που θα την ψάξω θα δηλώσει ότι την έχω βιάσει».

Ο ίδιος κατηγορεί τη σύζυγο του ότι του απέκρυπτε πληροφορίες για τη 19χρονη, υποστηρίζοντας ότι: «Η σύζυγός μου αν και γνώριζε τις κινήσεις της, φρόντιζε εντέχνως να με παραπλανά και να μου αποκρύψει την αλήθεια. Είχα εκφράσει πλειστάκις την ανησυχία μου για τις επαφές της με κάποιον D. και η σύζυγος μου με διαβεβαίωνε ότι πρέπει να διαχειριστεί το θέμα η λογοθεραπεύτρια – εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής Ρ.Γ». Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν ήξερε πως η κόρη του είχε πέσει θύμα οργανωμένου κυκλώματος πορνείας, αφού «την υπεθαλπτε» η σύζυγος του, που -κατά τον ίδιο- γνώριζε καλά πρόσωπα και καταστάσεις.

Αναφερόμενος στην κατηγορία του βιασμού της κόρης του που του αποδίδεται, ο κατηγορούμενος διατύπωσε 4 ισχυρισμούς, προκειμένου να πείσει την ανακρίτρια ότι δεν έχει προβεί στην πράξη αυτή. Ειδικότερα, ισχυρίστηκε ότι:

Είναι αδιανόητο, πραγματικά και νομικά αδύνατο να βιάζεται η κόρη μου από τα 11 έτη και να μην έχει εξομολογηθεί το τραυματικό και κακοποιητικό γεγονός είτε στην μητέρα της, είτε στο δίδυμο αδερφό της είτε στη λογοθεραπεύτρια της, είτε σε κάποια φίλη της, είτε σε δημόσια αρχή ή δομή.

Τυγχάνει αδιανόητο το γεγονός να ενθυμείται τον βιασμό της από τον πατέρα της στα πλαίσια διερευνώμενης υπόθεσης για εμπορία ανθρώπων.

Είναι δεδομένο ότι ως πατέρας επιχειρούσα να έχω τον έλεγχο των εφήβων παιδιών μου, ετύγχανα αυστηρός αλλά ουδέποτε μετείλθα σωματικής βίας σε βάρος τους και ουδέποτε υπήρξα βιαστής, άλλως πατέρας – τέρας όπως παρουσιάζομαι.

Η εν λόγω καταγγελία είναι πασιφανώς εκβιαστική και εκπορεύεται από σκοτεινά κίνητρα Και θεωρώ ότι ο ρόλος της συζύγου μου τυγχάνει πολλαπλώς ύποπτος, αφού αυτή είχε στενές επαφές με τον προαγωγό της κόρης μου αστυνομικό και σε κάθε περίπτωση αν δεν υπεθαλπτε έκνομες ενέργειες, είχε γνώμης αυτών.

Στο τέλος του απολογητικού του υπομνήματος ο κατηγορούμενος ζητά να μην προφυλακιστεί και να αφεθεί ελεύθερος ή να του τεθούν περιοριστικοί όροι, καθώς -όπως λέει- «από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι συνιστώ παρούσα και δυναμική απειλή κατά της έννομης τάξης».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ