Ελλαδα

Φωτιά στην Εύβοια: Συνεχίζεται η κατάσβεση - Έφυγαν τα ελικόπτερα

Αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα - Καλύτερη η εικόνα από το πύρινο μέτωπο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η φωτιά στην Εύβοια παραμένει ενεργή, με τους πυροσβέστες να συνεχίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης τη νύχτα, ενώ τα εναέρια μέσα αποσύρθηκαν.

Βελτιωμένη είναι η εικόνα από τη φωτιά στα Νέα Στύρα στην Εύβοια. Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι πυροσβέστες έδωσαν πολύωρη μάχη με τις φλόγες, ενώ κομβική ήταν η συνδρομή από τα εναέρια μέσα. Ο οικισμός Νημποριό εκκενώθηκε προληπτικά, ενώ εστάλη μήνυμα από το 112 σε κατοίκους για τη φωτιά στην Εύβοια.

Τα εναέρια μέσα επιχειρούσαν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας. Πλέον, το βάρος πέφτει στις επίγειες δυνάμεις, οι οποίες καλούνται να οριοθετήσουν τη φωτιά στα Νέα Στύρα και να περιορίσουν τις φλόγες. Η ένταση των ανέμων έχει πέσει -εξέλιξη που διευκολύνει το έργο των πυροσβεστών.

«Η εικόνα είναι καλύτερη από ότι 3 ώρες πριν. Οι συχνές ρίψεις από αέρος αλλά και η τοποθέτηση των δυνάμεων στο έδαφος έχει περιορίσει τη φωτιά σε ένα κύριο μέτωπο στο χωριό Νημποριό που έχει εκκενωθεί» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Κελαϊδίτης μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Όπως είπε, από τα εναέρια μέσα παρέμειναν δύο ελικόπτερα, τα οποία έκαναν «χειρουργικές επεμβάσεις στα μέτωπα της φωτιάς». Στην περιοχή -σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη- εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί από αρκετές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας, συμμετέχουν ομάδες εθελοντών, υδροφόρες και σκαπτικά μηχανήματα από τους Δήμους και την Περιφέρεια όπως επίσης και μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα, ενώ η συγκεκριμένη έκταση στην οποία επεκτείνεται τώρα η φωτιά, είχε καεί πάλι πριν από 14 χρόνια, το 2007.

 

Φωτιά στα Νέα Στύρα στην Εύβοια - Οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν τη νύχτα

Η δασική πυρκαγιά στην Εύβοια, στην περιοχή Νέα Στύρα, εκδηλώθηκε σήμερα Σάββατο 10 Ιουλίου, το μεσημέρι, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Στην περιοχή παραμένουν και επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 23 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα. Πολύτιμη η συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Από αέρος έφθασαν να επιχειρούν κατά τη διάρκεια της ημέρας 5 ελικόπτερa (1 συντονιστικό και ένα του Ελληνικού Στρατού), 5 αεροσκάφη (4 Canadair και το ρωσικό Beriev-200).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις