Ελλαδα

Φωτιά στην Ανάβυσσο - Εκκενώνεται οικισμός

Διεκόπη η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Λαυρίου - Επιχειρούν τέσσερα ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μεγάλη φωτιά στην Ανάβυσσο, με αεροπλάνα και ελικόπτερα να επιχειρούν στην πυρκαγιά, ενώ δόθηκε εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός Καταφύγι.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στην Ανάβυσσο στην Αττική σήμερα Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021, το απόγευμα. Η φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση και πήρε διαστάσεις λόγω των ενισχυμένων ανέμων. Δόθηκε εντολή για εκκένωση οικισμού. Από την πρώτη στιγμή η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη.

Την επιχείρηση κατάσβεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη κοντά στην κεντρική λεωφόρο, έχουν αναλάβει 40 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος επιχειρούν τέσσερα ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, τα οποία πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού σε σημεία της φωτιάς.

Η πυρκαγιά στην Ανάβυσσο ξεκίνησε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Δόθηκε εντολή για εκκένωση σε οικισμό στην Ανάβυσσο - Μαίνεται η φωτιά

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος για τη φωτιά στην Ανάβυσσο, έχει δοθεί εντολή να εκκενωθεί ο οικισμός Καταφύγι για προληπτικούς λόγους.

Δείτε το μήνυμα στο Twitter από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

 

Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Λαυρίου - Κοντά σε σπίτια η φωτιά στην Ανάβυσσο

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από σπίτια, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Λαυρίου έχει διακοπεί από το ύψος του οικισμού ΑΤΕ. Σε ισχύ έχουν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Οι άνεμοι στην περιοχή έχουν ένταση που φθάνει κατά διαστήματα τα 5 μποφόρ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις