Ελλαδα

Η φωτιά στον Βαρνάβα και η μάχη με τις φλόγες σε 10 εικόνες

Καρέ καρέ οι προσπάθειες των πυροσβεστών

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στον Βαρνάβα - Η αγωνία του πυροσβέστη που συνεχίζει να δίνει μάχη με τις φλόγες στο πύρινο μέτωπο στην Αττική
Φωτιά στον Βαρνάβα - Η αγωνία του πυροσβέστη που συνεχίζει να δίνει μάχη με τις φλόγες στο πύρινο μέτωπο στην Αττική © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Η φωτιά στον Βαρνάβα συνεχίζει να καίει, με τις εικόνες από τη μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες για να τη θέσουν υπό έλεγχο, να κάνουν τον γύρο των social media.

Υπεράνθρωπες ήταν οι προσπάθειες που κατέβαλαν οι πυροσβέστες, καθώς η φωτιά στον Βαρνάβα είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις. Αναζωπυρώσεις και ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, δυσκόλεψαν το έργο της πυρόσβεσης. Πλέον η φωτιά στον Βαρνάβα είναι σε ύφεση.

Τα εναέρια μέσα πραγματοποίησαν συνεχείς ρίψεις νερού, την ώρα που στο έδαφος οι επίγειες δυνάμεις έκαναν ό,τι μπορούσαν για να θέσουν υπό έλεγχο εστίες από τη φωτιά που έφθασε μια ανάσα από σπίτια, όπως φαίνεται και στις εικόνες από το drone της Πυροσβεστικής.

Η μάχη στο πύρινο μέτωπο ήταν δύσκολη, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η EUROKINISSI και επανέλαβε σε έκτακτη ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς, κάνοντας λόγο για μια «ημέρα όπου εκδηλώθηκαν 51 δασικές πυρκαγιές». Η φωτιά στον Βαρνάβα έκαψε δασική έκταση. Ξεκίνησε σήμερα Σάββατο 10 Ιουλίου 2021, το πρωί, και σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει φωτιά και στα Νέα Στύρα στην Εύβοια, όπου δόθηκε εντολή για να εκκενωθεί προληπτικά ο οικισμός Νημποριό. Τόσο στην Εύβοια όσο και την Αττική ήταν πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Σάββατο 10 Ιουλίου.

Στον χάρτη που δημοσίευσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) οι δύο περιφέρειες βρίσκονται σε πορτοκαλί χρώμα (κατηγορία κινδύνου 4).

Σε εξέλιξη οι φωτιές σε Βαρνάβα, Ελευσίνα & Ασπρόπυργο–Νέες φωτιές σε Βόλο & Στύρα Εύβοιας|10/07|ΕΡΤ

Το πύρινο μέτωπο στον Βαρνάβα όπως το κατέγραψε το drone της Πυροσβεστικής

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν μεγάλη, με τις δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, να ενισχύονται συνεχώς.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, στη φωτιά στον Βαρνάβα επιχειρούν 67 πυροσβέστες, με 16 οχήματα, 5 πεζοπόρα τμήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, (ΜΕΤΠΕ).

Από αέρος επιχείρησαν 5 ελικόπτερα (το ένα συντονιστικό) και 6 αεροσκάφη, ανάμεσά τους το ρωσικό Beriev-200. Παράλληλα, έσπευσαν από την Πυροσβεστική Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας 11 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ βοήθησαν πολύ εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Το Πυροσβεστικό Σώμα έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από το drone που πετά πάνω από το πύρινο μέτωπο στον Βαρνάβα

Πού διεκόπη η κυκλοφορία στον Βαρνάβα - Εικόνες από τη μάχη των πυροσβεστών

Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων σημειώθηκε στην επαρχιακή οδό Μαραθώνα- Καπανδριτίου από το ύψος της οδού Αθηνών, στη Ρήγα Φεραίου (λεωφόρος Βαρνάβα) από την οδό Μιλτιάδη Μαντά στο ρεύμα προς Βαρνάβα, και στην οδό 25ης Μαρτίου και νήσου Σερίφου στο ρεύμα προς Βαρνάβα. Επίσης στην Ανώνυμη Οδό από το ύψος του χωριού Βόθωνα στο ρεύμα προς Γραμματικό.

Καρέ καρέ η μάχη των πυροσβεστών σε εικόνες που δημοσιεύει η EUROKINISSI:

Βαρνάβας - Φωτιά: Πυροσβέστης μέσα στους καπνούς

Φλόγες κάνουν στάχτη τα πάντα στον Βαρνάβα, καθώς μαίνεται η φωτιά

Οδηγίες στον ασύρματο από πυροσβέστη μπροστά στις φλόγες στον Βαρνάβα

Ελικόπτερο επιχειρεί στη φωτιά στον Βαρνάβα

Αεροσκάφος ρίχνει νερό στον Βαρνάβα, με τον πιλότο να πραγματοποιεί χαμηλή πτήση για να περιορίσει τη φωτιά

Το ρωσικό αεροσκάφος Beriev-200 στη φωτιά στον Βαρνάβα

Πεύκα και πουρνάρια γίνονται παρανάλωμα του πυρός από τη φωτιά στον Βαρνάβα

Πυροσβέστες στη φωτιά στον Βαρνάβα - Συνεχής η επικοινωνία στον ασύρματο για την πορεία της πυρκαγιάς

Φωτιά στον Βαρνάβα: Πυροσβέστες με μάνικα ρίχνουν νερό σε εστία

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ