Ελλαδα

Φωτιά στον Βαρνάβα - Καίει δασική έκταση (εικόνες, βίντεο)

Σηκώθηκαν ελικόπτερα - Μάχη με τις φλόγες στο έδαφος δίνουν οι πυροσβέστες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βαρνάβας: Η φωτιά καίει δάσος, με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να ελέγξουν την πυρκαγιά
Βαρνάβας: Η φωτιά καίει δάσος, με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να ελέγξουν την πυρκαγιά © irafina.gr

Η φωτιά στον Βαρνάβα που ξέσπασε σήμερα Σάββατο 10 Ιουλίου 2021 προκάλεσε συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σε εξέλιξη φωτιά στον Βαρνάβα στην Αττική, η οποία εκδηλώθηκε σήμερα Σάββατο 10 Ιουλίου 2021, το πρωί. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά στον Βαρνάβα ξέσπασε στις 11.10. Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες δυνάμεις για την επιχείρηση κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά καίει δασική έκταση. Στην περιοχή πνέουν ενισχυμένοι άνεμοι. Οι πυροσβέστες που δίνουν μάχη με τις φλόγες στο έδαφος, έχουν τη συνδρομή των εναέριων μέσων.

Η πυρκαγιά στον Βαρνάβα εκδηλώθηκε μια ημέρα μετά τη φωτιά στην Ανάβυσσο, όπου δόθηκε εντολή να εκκενωθεί προληπτικά οικισμός. Σημειώνεται ότι η Αττική είναι μια από τις περιφέρειες που βρίσκονται σήμερα Σάββατο 10 Ιουλίου 2021 στην κατηγορία κινδύνου 4 (πορτοκαλί χρώμα) στον χάρτη που δημοσίευσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Είναι περιφέρειες, δηλαδή, όπου ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός. Δείτε το tweet της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη φωτιά στον Βαρνάβα.

Φωτιά στον Βαρνάβα - Οι πρώτες εικόνες - Πόσοι πυροσβέστες επιχειρούν - Τα εναέρια μέσα

Όπως έγινε γνωστό, 38 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα επιχειρούν στη φωτιά στον Βαρνάβα.

Από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα, ενώ στο σημείο υπάρχει και ένα συντονιστικό ελικόπτερο. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν και τέσσερα αεροσκάφη.

Πολύτιμη η συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχει και το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ).

Στα social media έχουν ανέβει οι πρώτες εικόνες από τη φωτιά στον Βαρνάβα, η οποία προκάλεσε συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 

Εκτός από τον Βαρνάβα, πυρκαγιά και στην Ελευσίνα

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, φωτιά εκδηλώθηκε και στην Ελευσίνα, στην περιοχή Πάτημα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα Σάββατο 10 Ιουλίου 2021, το πρωί. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Η φωτιά στην Ελευσίνα καίει χαμηλή βλάστηση, όπως ενημερώνει στο tweet της η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ