Ελλαδα

Φωτιά στα Νέα Στύρα στην Εύβοια - Εκκενώθηκε οικισμός (βίντεο)

Εστάλη μήνυμα από το 112 - Κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στα Νέα Στύρα
Φωτιά στα Νέα Στύρα © Lakis Taouzis/Facebook

Φωτιά στα Νέα Στύρα στην Εύβοια προκάλεσε συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και οδήγησε στην εκκένωση οικισμού.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στα Νέα Στύρα στην Εύβοια, όπου εκδηλώθηκε φωτιά σήμερα Σάββατο 10 Ιουλίου 2021, το μεσημέρι. Επίγειες δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή, έχοντας τη συνδρομή από εναέρια μέσα. Όπως και στη φωτιά στον Βαρνάβα που μαίνεται ανεξέλεγκτη, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί προληπτικά ο οικισμός Νημποριό. Για τη φωτιά στην Εύβοια εστάλη μήνυμα από το «112».

Το συγκεκριμένο χωριό βρίσκεται κοντά στο πύρινο μέτωπο. Οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν ισχυροί και υπάρχει κίνδυνος η φωτιά στα Νέα Στύρα στην Εύβοια να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις και να απειλήσει κατοικίες. Δημοσίευμα στο evima.gr αναφέρει ότι κάτοικοι στον οικισμό έχουν φύγει με τα αυτοκίνητά τους.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στη φωτιά στα Νέα Στύρα στην Εύβοια

Η επιχείρηση κατάσβεσης στα Νέα Στύρα στην Εύβοια συνεχίζεται, με τους πυροσβέστες να προσπαθούν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο. Στο έδαφος επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 20 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, ενώ υπάρχει ένα ελικόπτερο που συντονίζει την επιχείρηση.

Δημήτρης Τσούλης (Νέα Στύρα): «Ανεξέλεγκτη η φωτιά»

Νωρίτερα σε δηλώσεις του για την πυρκαγιά ο πρόεδρος της Κοινότητας Νέα Στύρα, Δημήτρης Τσούλης, ανέφερε: «Η φωτιά καίει ανάμεσα σε Νέα Στύρα και Στύρα και κινείται προς Νημποριό. Ενδιάμεσα υπάρχουν κατοικίες».

Και συμπλήρωσε: «Ήρθαν τρία αεροπλάνα αλλά δεν μπορούν λόγω αέρα να κάνουν ρίψεις. Πρέπει να έρθουν ελικόπτερα».

Εικόνες από τη μάχη με τις φλόγες στα Νέα Στύρα στην Εύβοια

Στα social media έχουν αναρτηθεί εικόνες από τη φωτιά στα Νέα Στύρα στην Εύβοια και την επιχείρηση κατάσβεσης. Ελικόπτερα και αεροσκάφη ρίχνουν νερό σε διάφορες εστίες στους λόφους πίσω από τα Νέα Στύρα, με φόντο τα πλοία της πορθμειακής γραμμής που είναι δεμένα στο λιμάνι, την ώρα που λουόμενοι παρακολουθούν.

Ο καπνός είναι πυκνός, ενώ έντονη είναι η μυρωδιά του καμένου.

Φωτιά στα Νέα Στύρα στην Εύβοια

Νέα Στύρα στην Εύβοια - Φωτιά: Λόφοι γεμάτοι πεύκα έχουν παραδοθεί στις φλόγες

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ