Ελλαδα

Κρούσματα κορωνοϊού σε κατασκήνωση στο Σοφικό Κορινθίας

Μετά τα Χανιά, τη Χαλκιδική και την Αττική

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στο Σοφικό Κορινθίας επιβεβαιώθηκαν κρούσματα κορωνοϊού, με 6 παιδιά θετικά στην Covid-19 να απομονώνονται και η ιχνηλάτηση να συνεχίζεται.

Εντείνεται η ανησυχία για τη διασπορά της Covid-19 στη χώρα, μετά τα κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά που επιβεβαιώθηκαν σε κατασκήνωση στο Σοφικό στην Κορινθία. Σημειώνεται ότι προσωρινό «λουκέτο» μπήκε σε κατασκήνωση στα Χανιά, ενώ μολύνσεις Covid-19 επιβεβαιώθηκαν και σε δύο ακόμη camp για παιδιά: Στη Χαλκιδική και στο Καπανδρίτι στην Αττική. 

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στην κατασκήνωση στο Σοφικό Κορινθίας έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 6 παιδιά θετικά στον κορωνοϊό. Έχουν τεθεί σε απομόνωση και αναμένεται να αναχωρήσουν από το camp μαζί με παιδιά που ήταν μαζί τους στην ίδια ομάδα.

Η ιχνηλάτηση των επαφών έχει ξεκινήσει, με rapid test και self test σε παιδιά και εργαζομένους. Στην κατασκήνωση στο Σοφικό Κορινθίας φιλοξενούνται περίπου 1.600 παιδιά, ηλικίας 6-15 ετών.

Σοφικό Κορινθίας - Τι δηλώνει για τα κρούσματα ο υπεύθυνος της κατασκήνωσης

«Οι γονείς τους και οι κηδεμόνες τους εχουν ειδοποιηθεί, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, τηρούνται όλα όσα προβλέπονται και ορίζονται απο τον ΕΟΔΥ» τόνισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο υπευθυνος της κατασκηνωσης κ. Σκούρας.

Εν τω μεταξύ σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Χανίων ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στα Χανιά που διενεργεί τους ελέγχους, ανέφερε ότι υπάρχουν 9 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 7 παιδιά και δύο ομαδάρχες. Ο κ. Ντουκάκης επεσήμανε ότι όλοι οι διαγνωστικοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν σήμερα Σάββατο 10 Ιουλίου 2021 στους εργαζόμενους της κατασκήνωσης βγήκαν αρνητικοί.

Βάνα Παπαευαγγέλου για κατασκηνώσεις και κρούσματα

Από τη μεριά της η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, και μέλος της επιτροπής Ειδικών Βάνα Παπαευαγγέλου, μιλώντας για τις κατασκηνώσεις και τα κρούσματα σε παιδιά, επεσήμανε: «Τα πρωτόκολλα λειτουργίας των κατασκηνώσεων είναι αρκετά σοβαρά και καλά φτιαγμένα, αλλά όταν έχει τόσο μεταδοτική νόσο μπορούν εύκολα να γίνουν μεγάλες συρροές».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων, καθώς η χαλάρωση ειδικά όσον άφορα στους νέους συνέπεσε με την είσοδο της μετάλλαξης Δέλτα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να ανοίξει η πλατφόρμα του εμβολιασμού και για τα παιδιά κάτω των 15 ετών, η κα Παπαευαγγέλου δήλωσε: «Θα είμαστε φειδωλοί, ωστόσο υπάρχουν παιδία με υποκείμενα νοσήματα κάτω των 15 ετών που ξέρουμε ότι θα νοσήσουν, όποτε η συζήτηση θα γίνει για αυτά τα παιδιά». Και προειδοποίησε ότι «θα έχουμε παιδιά που θα νοσήσουν βαρύτερα λόγω υποκειμένων νοσημάτων».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις