Ελλαδα

Προσωρινό «λουκέτο» σε κατασκήνωση στα Χανιά - 30 κρούσματα

Φόβοι για μεγάλη διασπορά στο νομό - Τι καταγγέλλουν οι γονείς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδιά σε κατασκήνωση (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Κλείνει παιδικό camp στα Χανιά μετά τα 30 κρούσματα
Παιδιά σε κατασκήνωση (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Κλείνει παιδικό camp στα Χανιά μετά τα 30 κρούσματα © Pixabay

Κατασκήνωση στα Χανιά Κρήτης κλείνει προσωρινά μετά τα 30 κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν σε παιδιά, με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να προχωρεί σε ελέγχους.

Επί ποδός βρίσκεται ο ΕΟΔΥ στα Χανιά, καθώς επιβεβαιώθηκαν πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού σε κατασκήνωση. Η αρχή έγινε την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021 όταν μια μητέρα γνωστοποίησε ότι το παιδί της έχει κορωνοϊό. Παρουσίασε πυρετό και το διαγνωστικό τεστ βγήκε θετικό στην Covid-19. Η κατασκήνωση στα Χανιά έκλεισε προσωρινά και έχει προγραμματιστεί μεταξύ άλλων απολύμανση.

Πληροφορίες, που επικαλείται το zarpanews, αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη κατασκήνωση φιλοξενεί περισσότερα από 200 παιδιά, ηλικίας 13-17 ετών, και ήδη έχουν εντοπιστεί 30 κρούσματα κορωνοϊού. Η ιχνηλάτηση έχει ξεκινήσει και δεν αποκλείεται ο αριθμός των συνολικών μολύνσεων Covid-19 να αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

Η κατασκήνωση θα παραμείνει κλειστή έως τις 15 Ιουλίου. Τα παιδιά θα γίνονται δεκτά μόνο με rapid test, ενώ δεν θα επιτρέπονται οι επισκέψεις από γονείς. 

Πολλαπλά κρούσματα σε κατασκήνωση στα Χανιά - Οι καταγγελίες από γονείς

Γονείς, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του zarpanews, επισημαίνουν ότι οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης στα Χανιά γνώριζαν για την ύπαρξη κρουσμάτων κορωνοϊού από την περασμένη Δευτέρα (5/7), ωστόσο σε σχετικές ερωτήσεις είχαν απαντήσει αρνητικά.

Τέσσερα παιδιά από την κατασκήνωση βρέθηκαν θετικά στην Παλαιόχωρα, τον οικισμό που βρίσκεται στα νότια του νομού -εξέλιξη που έχει «θορυβήσει» τους υγειονομικούς στον ΕΟΔΥ, καθώς αποτελεί ένδειξη για σημαντική διασπορά του ιού στο νομό.

Όπως έγινε γνωστό, το πρωί του Σαββάτου 10 Ιουλίου 2021 κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στην κατασκήνωση για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ