Ελλαδα

Χαλκιδική: 14 κρούσματα κορωνοϊού σε παιδική κατασκήνωση

Τα περισσότερα παιδιά έχουν εμφανίσει συμπτώματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδιά σε κατασκήνωση (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Κρούσματα κορωνοϊού σε παιδικό camp στη Χαλκιδική
Παιδιά σε κατασκήνωση (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Κρούσματα κορωνοϊού σε παιδικό camp στη Χαλκιδική © Pixabay

Σε παιδική κατασκήνωση στη Χαλκιδική επιβεβαιώθηκαν κρούσματα κορωνοϊού, με τα περισσότερα παιδιά να έχουν συμπτώματα.

Επιβεβαιώθηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε παιδική κατασκήνωση στη Χαλκιδική. Η είδηση έρχεται μετά το προσωρινό «λουκέτο» σε κατασκήνωση στα Χανιά, όπου μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 30 μολύνσεις Covid-19.

Δημοσίευμα στο GRTimes.gr αναφέρει ότι στη συγκεκριμένη κατασκήνωση φιλοξενούνται εκατοντάδες παιδιά από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και άλλες περιοχές της χώρας.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 14 κρούσματα σε παιδιά, ηλικίας από 13 έως 17 ετών. Η διαδικασία ιχνηλάτησης έχει ξεκινήσει. Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Υγείας έχει ανακοινώσει ότι οι ανήλικοι ηλικίας 12-17 ετών είναι δικαιούχοι self test από τα φαρμακεία τον μήνα Ιούλιο.

Λόγω των κρουσμάτων έχουν εκκενωθεί μέχρι στιγμής έξι σπιτάκια - σκηνές, τα οποία φιλοξενούσαν 13 άτομα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς έχουν παραλάβει τα παιδιά τους που βρέθηκαν θετικά στην Covid-19.

Χαλκιδική: Κρούσματα κορονοϊού σε παιδική κατασκήνωση | 09/07/2021 | ΕΡΤ

Κρούσματα κορωνοϊού σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική - Από ποιες περιοχές είναι τα παιδιά

Όπως έγινε γνωστό, θετικά στον ιό βρέθηκαν ύστερα από τεστ τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, ενώ τα περισσότερα είχαν συμπτώματα.

Σε επικοινωνία που είχε το GRTimes.gr με την κατασκήνωση, οι υπεύθυνοι δεν θέλησαν να κάνουν κάποια επίσημη δήλωση, ξεκαθάρισαν ωστόσο ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ έχουν ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία. Επίσης, διαβεβαίωσαν πως τα μέτρα που τηρούνται κατά της διασποράς του ιού είναι από την πρώτη στιγμή αυστηρά.

Μετά τα κρούσματα κορωνοϊού σε παιδική κατασκήνωση τόσο στη Χαλκιδική όσο και στα Χανιά, το Υπουργείο Υγείας εξετάζει να ξεκινήσει στοχευμένες δράσεις με κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας σε όλα τα μεγάλα παιδικά camp της χώρας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ