Ελλαδα

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Αμαρτία ο μη εμβολιασμός»

Επανέλαβε τη θέση να γίνει υποχρεωτικός

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Ζητεί να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Ζητεί να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό © EUROKINISSI

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος χαρακτηρίζει αμαρτία να μην κάνουν οι πολίτες το εμβόλιο για τον κορωνοϊό και ζητά να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

Νέες δηλώσεις έκανε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος έκανε λόγο για αμαρτία, αναφερόμενος σε όσους πολίτες επιλέγουν να μην κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. «Ο εμβολιασμός είναι μια πράξη ηθική και μια πράξη ευθύνης απέναντι στους συνανθρώπους μας» τόνισε.

«Με τον εμβολιασμό αποκτούμε ένα εφόδιο προστασίας της ζωής όλων μας, όχι μόνο εμείς που το κάνουμε, αλλά και των συναθρώπων μας. Και νομίζω ότι πρέπει εκεί να επικεντρώσουμε όλη την επιχειρηματολογία μας» σημείωσε ακόμη. 

Όπως είπε, τα δεδομένα για την εξέλιξη της πανδημίας Covid-19 στην Ελλάδα απαιτούν πλέον την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Αναφερόμενος στους ιερείς και τον εμβολιασμό τους, σημείωσε: «Η πλειονότητα των ιερέων έχει εμβολιαστεί και πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι ιερείς, αλλά και όλοι όσοι έρχονται σε επαφή με ανθρώπους. Έτσι μόνο θα δημιουργήσουμε ένα "τείχος"».

πενθυμίζεται ότι στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος είχε αναφέρει ότι αποτελεί «έκφραση ανθρωπιάς το εμβόλιο. Ειδικότερα, μετά τη Θεία Λειτουργία και ενώ ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα για να έρθουν τα πρώτα εμβόλια για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, είχε δηλώσει: «Η κίνηση του εμβολιασμού θα είναι ουσιαστικά μια πράξη ηθική και μια έκφραση ανθρωπιάς στη ζωή μας και στη ζωή των συνανθρώπων μας». Και είχε προσθέσει: «Στη δεδομένη στιγμή που ζούμε μια έμπρακτη πράξη φιλανθρωπίας είναι η τήρηση των μέτρων υγιεινής, δια των οποίων προφυλάσσουμε όχι μόνο τους εαυτούς μας αλλά και τους συνανθρώπους μας».

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Ο εμβολιασμός δεν είναι ένα ατομικό γεγονός - Να γίνει υποχρεωτικός

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του σημείωσε ότι «ο εμβολιασμός δεν είναι μόνο ένα ατομικό γεγονός» και κάλεσε τους πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, να κλείσουν το ραντεβού τους σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο.

«Βλέπετε ότι η εξέλιξη και η πορεία της πανδημίας, έτσι όπως φαίνεται να εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες, απαιτεί πλέον την υποχρεωτικότητα και δεν την αναζητά απλώς» ξεκαθάρισε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

«Γνωρίζω ότι αυτό προσκρούει σε ορισμένες θέσεις, θα έλεγα αντιλήψεις και τοποθετήσεις περί σεβασμού των ατομικών δικαιωμάτων, επιλογής και ελευθερίας, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για ατομικό δικαίωμα, όταν αυτό το δικαίωμα δεν έχει την αναφορά του στον συνάνθρωπο» πρόσθεσε.

Υγειονομικός διενεργεί rapid test σε ιερέα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος χαρακτήρισε αμαρτία τον μη εμβολιασμό και ζήτησε να γίνει υποχρεωτικός
Υγειονομικός διενεργεί rapid test σε ιερέα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος χαρακτήρισε αμαρτία τον μη εμβολιασμό και ζήτησε να γίνει υποχρεωτικός © EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Και διευκρίνισε: «Τότε αυτό είναι μια κατανόηση δικαιώματος που λειτουργεί κλειστά στον εαυτό μας, αλλά δεν είναι παράγοντας κοινωνίας. Ο άνθρωπος βρίσκεται σε "κοινωνία" με τον συνάνθρωπο, δεν μπορεί να ζήσει μόνος και αποκλεισμένος. Πρέπει να ανοιχτεί γιατί μέσα από αυτό το άνοιγμα δικαιώνονται τα δικαιώματά του».

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στον ΣΚΑΪ: Αμαρτία ο μη εμβολιασμός | Βραδινό Δελτίο | 08/07/2021

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ