Ελλαδα

Φωτιά στη Χίο: Εκκενώθηκαν δύο οικισμοί

Πυροσβέστης λιποθύμησε από εισπνοή καπνών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μεγάλη φωτιά στη Χίο
Πυροσβεστικό αεροπλάνο - Αρχείο © EUROKINNISSI

Εκκενώθηκαν προληπτικά δύο οικισμοί λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στη Χίο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει, από το πρωί της Πέμπτης στη Χίο. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Κατάβαση, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς.

Σύμφωνα με το politischios.gr η πυρκαγιά ήταν ήδη μέσα στον οικισμό Κατάβαση όταν έφθασαν τα πρώτα οχήματα, με τους κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Στις 11 το πρωί το πύρινο μέτωπο συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα, αυτή τη φορά με κατεύθυνση προς τη Σιδηρούντα, εκεί που έχει επικεντρωθεί το ενδιαφέρον επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων.

Εντολή εκκένωσης δύο οικισμών

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει δοθεί από τον Δήμαρχο εντολή εκκένωσης και του χωριού Σιδηρούντα, εκτός από την Κατάβαση που είχε εκκενωθεί νωρίτερα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 62 πυροσβέστες και 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 15 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι ένας πυροσβέστης λιποθύμησε από εισπνοή καπνών και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ο αντιδήμαρχος Αμανής, Κυριάκος Ζωάνος, μίλησε στην ΕΡΤ για την κατάσταση στην περιοχή, την οποία χαρακτήρισε δύσκολη λόγω και των ισχυρών ανέμων. Πιθανότατα να εκκενωθεί για λόγους ασφαλείας και το χωριό Διευχά, είπε.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του «Πολίτη» αίτιο της φωτιάς που ξέσπασε σήμερα λίγο πριν τις 7 στην Κατάβαση μπορεί να είναι κάποια βλάβη στο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος.

Μεγάλη φωτιά στη Χίο: πλάνα από τα καναντέρ

Ο ιστότοπος xiakoslaos.gr δημοσιεύει βίντεο με πλάνα από τα καναντέρ, που δείχνουν το πύρινο μέτωπο από ψηλά.

Έκτακτο: Φωτιά στην Κατάβαση - Εκκενώνεται το χωριό. 3

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ