- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Φωτιά στο Ρέθυμνο - Μάχη με τις φλόγες στην Πρέβελη (βίντεο)
Κινδύνεψε το φοινικόδασος - Απομακρύνθηκαν λουόμενοι και κατασκηνωτές
Η φωτιά στο Ρέθυμνο, και συγκεκριμένα στην Πρέβελη, είχε ως αποτέλεσμα να κινδυνέψει το φοινικόδασος και να απομακρυνθούν λουόμενοι και κατασκηνωτές.
Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για τη φωτιά στο Ρέθυμνο. Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Αμμούδι (Δήμος Αγίου Βασιλείου). Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Η φωτιά στο Ρέθυμνο είχε ως αποτέλεσμα να ζητηθεί να απομακρυνθούν οι λουόμενοι και οι κατασκηνωτές από την παραλία Πρέβελη, καθώς και οι περιπατητές σε παρακείμενο φαράγγι. Για τον σκοπό αυτόν έσπευσαν στο σημείο πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το φοινικόδασος δεν κινδυνεύει πλέον, καθώς η άμεση και συντονισμένη επιχείρηση των πυροσβεστών απέτρεψε τα χειρότερα. Η εικόνα για τη φωτιά είναι καλύτερη, ωστόσο χρειάζεται προσοχή λόγω του δύσβατου σημείου και των ενισχυμένων ανέμων.
Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 16.30 σε χαμηλή βλάστηση και πήρε γρήγορα διαστάσεις. Το flashnews έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με το ελικόπτερο που κάνει ρίψεις στη φωτιά.
Φωτιά στο Ρέθυμνο - Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην Πρέβελη
Αρχικά, κινητοποιήθηκαν 38 πυροσβέστες με 10 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα. με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, δύο ελικόπτερα και το ρωσικό αεροσκάφος Beriev-200, που διαθέτει το Πυροσβεστικό Σώμα. Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, συνδρομή υπήρξε και από πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος για την απομάκρυνση λουομένων.
Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν. Στη φωτιά στην Πρέβελη επιχειρούν πλέον 53 πυροσβέστες με 19 οχήματα. Τα τρία πεζοπόρα τμήματα παραμένουν, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα και το ρωσικό Beriev-200. Η ανάρτηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη φωτιά στο Ρέθυμνο.
#Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αμμούδι, του δήμου Άγιου Βασιλείου Ρεθύμνης. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 38 #πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 10 οχήματα, Σμη.Ε.Α, 2 Ε/Π & το Α/Φ Beriev-200. Συνδρομή από ΠΛΣ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 7, 2021
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναμένονται οι ανακοινώσεις και από άλλους δήμους
«Άκρως διαφορετικά σενάρια, 14-18 ώρες πριν από την κρίσιμη χρονική περίοδο»
Σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα
«Λευκό τοπίο» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας
Οι πιθανότητες να χιονίσει στην Αττική
Οι αρχές συνιστούν στους επιβάτες να ενημερώνονται πριν από την αναχώρησή τους
Την Τετάρτη αναμένεται να επανέρθει η θερμοκρασία σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή
Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική και οι υπηρεσίες του δήμου
Θα έχουμε «λευκές εκπλήξεις»;
Δείτε τους χάρτες του Meteo
Τι ώρα θα αναχωρούν οι τελευταίοι συρμοί πριν το κλείσιμο των τριών σταθμών
Δεμένα παραμένουν πλοία στα λιμάνια
Την Τρίτη η συνάντηση με τον πρωθυπουργό
Το επίκεντρο και το εστιακό βάθος της δόνησης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.